2012-04-23 22:16:27
Φωτογραφία για Υπάλληλοι της Τρόικας στην Β' ΔΟΥ Ηρακλείου
- Θα αξιολογηθούν όλοι οι υπάλληλοι

- θα περνούν τεστ αποδοτικότητας

- θα πρέπει να πιάσουν "στόχους" εσόδων

Υπό το βλέμμα της Τρόικας θα υπογραφούν τη Δευτέρα τα συμβόλαια αποδοτικότητας των εφοριακών υπαλλήλων της Β' ΔΟΥ Ηρακλείου, η οποία θα μετατραπεί μέσα στο Ιούνιο και επίσημα σε  ελεγκτική υπηρεσία αναλαμβάνοντας ειδικές και "ευαίσθητες" περιπτώσεις είσπραξης οφειλών προς το δημόσιο, προκειμένου να ενισχυθούν τα δημόσια ταμεία.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη φέρνει τα πάνω-κάτω στον τομέα του ελέγχου, καθώς οι υπάλληλοι της υπηρεσίας θα πρέπει πέρα από το...φιλότιμο να επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο κατά τη διάρκεια των καθηκόντων τους, αφού θα πρέπει να "πιάσουν" συγκεκριμένους στόχους όντας ελεγχόμενοι και οι ίδιοι για την αποδοτικότητά τους!

Για να μπορέσει η υπηρεσία να εφαρμόσει όσα σήμερα υπάρχουν σε σκέψεις και...χάρτες, θα πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία και τρόπο λειτουργίας. Μάλιστα οι χρόνοι πιέζουν ασφυκτικά και θα πρέπει να εναρμονιστεί σε σύντομο χρονικό περιθώριο με τα νέα δεδομένα, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι στόχοι αποδοτικότητας για το προσωπικό είναι ιδιαίτερα υψηλοί και η επιλογή ξεκάθαρη... Είτε υπογράφεται το συμβόλαιο από τον υπάλληλο, είτε αρνείται και αποχωρεί από την υπηρεσία!


Μάλιστα την Δευτέρα λήγει και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων των υπαλλήλων (ανεξάρτητα αν ανήκουν στην συγκεκριμένη υπηρεσία ή σε άλλη ΔΟΥ) για να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί προκειμένου να καλυφθούν οι 60 θέσεις που προβλέπονται για να λειτουργήσει η υπηρεσία.

Τριήμερο επαφών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Prismanews, το τριήμερο 28-30 Απριλίου θα βρίσκονται στο Ηράκλειο υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, αλλά και ένας Έλληνας εκπρόσωπος της Τρόικας προκειμένου να υπογραφούν όλες οι απαραίτητες αποφάσεις και τα συμβόλαια αποδοτικότητας του προσωπικού. Συγκεκριμένα, το Σαββατοκύριακο θα βρίσκονται στο Ηράκλειο ο Γενικός Διευθυντής Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών και ο Γενικός Διευθυντής Αναγκαστικών Εισπράξεων Δημοσίων Εσόδων οι οποίοι θα έχουν αλλεπάλληλες συναντήσεις με τα τοπικά υπηρεσιακά στελέχη της αρμόδιας οικονομικής υπηρεσίας.

Μάλιστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι θα υπογραφούν τα συμβόλαια αποδοτικότητας την ερχόμενη Δευτέρα, παρουσία Έλληνα εκπροσώπου της Τρόικας! Ήδη έχει κλείσει το θέμα της διαμονής των στελεχών του υπουργείου Οικονομικών σε κεντρικό ξενοδοχείο του Ηρακλείου, αλλά και γεύματα εργασίας που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο των διήμερων επαφών με τα τοπικά στελέχη της Β' ΔΟΥ.

Η μετατροπή της οικονομικής υπηρεσίας σε έναν μηχανισμό που θα αναλάβει να διεκπεραιώσει κρίσιμες υποθέσεις θεωρείται κομβικής σημασίας για την επίτευξη των στόχων του υπουργείου Οικονομικών, υπό την πίεση που ασκεί η Τρόικα πηγή: prismanews
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ