2014-06-11 18:37:04
Φωτογραφία για Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας: Δεν φοβόμαστε τους τσιφλικάδες, τους μπράβους τους, ούτε τους φασίστες και την ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης
Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας με αφορμή την συνέχιση της δίκης του φραουλοπαραγωγού που πυροβόλησε τους αλλοδαπούς εργάτες γης αναφέρει τα εξής: "Την Πέμπτη 12/6 συνεχίζεται στα δικαστήρια της Πάτρας η δίκη του φραουλοπαραγωγού Νίκου Βαγγελάτου και τω συνεργατών του οι οποίοι στις 17/4/2013 αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν 200 εργαζόμενους μετανάστες, οι οποίοι ζητούσαν πληρωμή για την εργασία τους.

Οι μετανάστες-εργάτες γης της Μανωλάδας βιώνουν ταυτόχρονα τη ρατσιστική βία και τη βία των νέων συνθηκών εργασίας που ετοιμάζουν για όλες και όλους οι κυρίαρχες πολιτικές. Δεν φοβόμαστε ούτε τους τσιφλικάδες, ούτε τους μπράβους τους, ούτε τους φασίστες που τους υποστηρίζουν, ούτε την ακροδεξιά πολιτική της κυβέρνησης: αυτή των στρατοπέδων συγκέντρωσης, του ρατσιστικού μίσους, του εργασιακού μεσαίωνα.

Καταγγέλλουμε τα “ευτράπελα” της προηγούμενης εβδομάδας (π.χ. ο μεταφραστής των μεταναστών ήταν και μάρτυρας υπεράσπισης του Ν. Βαγγελάτου). Απέναντι στους αισχρούς ισχυρισμούς του ‘δικηγόρου’ Κούγια, απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των φυσικών αυτουργών –εκτός των άλλων- και για εργασιακό trafficking (δεν έχει υπάρξει τέτοια καταδίκη από ελληνικά δικαστήρια).


Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουμε να παλεύουμε ενάντια στο ρατσισμό, για το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρεπή εργασία. Καλούμε σε κινητοποίηση την νεολαία της πόλης και τους εργαζομένους ώστε η δίκη αυτή να αποτελέσει μια πρώτη δικαίωση του αγώνα των μεταναστών και εργατών, που είναι και δικός μας αγώνας για μια κοινωνία χωρίς ανισότητες και διακρίσεις, για την κοινωνική δικαιοσύνη."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ