2014-06-12 03:46:05
Φωτογραφία για Ελάφρυνση κατηγοριών για Παπαγεωργόπουλο και Σαξώνη προτείνει ο εισαγγελέας
Ελάφρυνση των κατηγόριων για δυο εμπλεκόμενους στην υπόθεση υπεξαίρεσης απο τα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης πρότεινε την Τετάρτη ο εισαγγελέας της έδρας στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων

Για τον τέως δήμαρχο Βασίλη Παπαγεωργόπουλο πρότεινε την ένοχη του για απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση, από άμεση συνέργεια.

Παράλληλα, ο εισαγγελέας εισηγήθηκε την ενοχή του πρώην γενικού γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια για τις πράξεις της απλής συνέργειας στην υπεξαίρεση. Η αρχική κατηγορία ήταν της ηθικής αυτουργίας και της συνέργειας σε πλαστογραφία.

Για τους υπόλοιπους τρεις κατηγορουμένους, πρότεινε την ενοχή τους για τις πράξεις που καταδικάστηκαν και στον πρώτο βαθμό.

Ειδικότερα, για τον πρώην δημοτικό ταμία Παναγιώτη Σαξώνη, ο οποίος -όπως και οι δύο παραπάνω συγκατηγορούμενοί του καταδικάστηκαν πρωτοδίκως σε ισόβια κάθειρξη- ο εισαγγελέας Εφετών πρότεινε την ενοχή του για τις πράξεις που καταδικάστηκε στον πρώτο βαθμό: Δηλαδή για υπεξαίρεση στην υπηρεσία (με τον νόμο 1608), νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές πράξεις (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος) και πλαστογραφία (πλημμέλημα).

Επίσης, για τους δύο πρώην διευθυντές της Ταμειακής Υπηρεσίας του δήμου, τον Θωμά Γκόλα και τον Γιώργο Γκαϊδατζή, που καταδικάστηκαν πρωτόδικα σε κάθειρξη 15 και 10 ετών, αντιστοίχως, ο εισαγγελέας πρότεινε να κηρυχθούν ένοχοι για άμεση συνέργεια στην υπεξαίρεση, πράξη για την οποία κηρύχθηκαν ένοχοι κατά το πρωτόδικο δικαστήριο.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ