2014-06-13 18:40:09
Φωτογραφία για Γαβριήλ Αβραμίδης: Η σημερινή μέρα αναδύει την οσμή της Οδύσσειας, που έζησαν και ζουν οι Έλληνες του Πόντου
Με αφορμή τη σημερινή ημέρα μνήμης των γεγονότων της 13ης Ιουνίου 1949 και των διώξεων που σήμανε αυτή, για τους... Έλληνες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Γαβριήλ Αβραμίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η σημερινή μέρα αναδύει την οσμή της Οδύσσειας, που έζησαν και ζουν οι Έλληνες του Πόντου κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορικής διαδρομής.

Από τη μια, ανασύρει στη μνήμη μας, τις τραγικές συνθήκες που σήμανε για 38.000 περίπου Έλληνες, η «Ελληνική Επιχείρηση» του 1949 και η μεταμεσονύκτια απέλασή τους, από τη Νότια Ρωσία, την Ουκρανία και τον Καύκασο στις άγονες και αφιλόξενες στέπες του Καζακστάν.

Από την άλλη, αναλογιζόμαστε τη νέου τύπου «απέλαση» και τον κοινωνικό αποκλεισμό στον οποίο καταδικάζει σήμερα, τους Έλληνες ανασφάλιστους υπερήλικες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, η ελληνική κυβέρνηση και η μνημονιακή εφαρμογή του Ν.4093/12, στερώντας και το μοναδικό πόρο επιβίωσής τους.

Γεγονός, που δεν δίστασε να εκμεταλλευτεί πολιτικά παραμονές των πρόσφατων ευρωεκλογών, δεσμεύτηκε πως θα επιλύσει από την 1η Ιουνίου και μέχρι σήμερα ποιεί την νήσσαν.

Τότε, η ταμπέλα «ελληνική καταγωγή» στάθηκε ενοχοποιητικό στοιχείο σκληρών απελάσεων και μαζικών διώξεων, ας ευχηθούμε σήμερα η ίδια καταγωγή να σταθεί παράγοντας υπέρβασης των διαχρονικών αδικιών». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ