2014-06-14 10:11:09
Φωτογραφία για Νέες εξετάσεις διατάχθηκαν για το μυστηριώδη θάνατο του Πάμπλο Νερούδα
Νέες εξετάσεις για το μυστηριώδη θάνατο του νομπελίστα λογοτέχνη Πάμπλο Νερούδα διέταξαν οι δικαστικές Αρχές της Χιλής Σύμφωνα με εντολή του δικαστή που έχει αναλάβει την έρευνα, τα οστά του μεγάλου λογοτέχνη θα ελεγχθούν εν νέου, συγκεκριμένα για ουσίες που δεν εντοπίστηκαν στον πρώτο γύρο εξετάσεων.

Οι ιατροδικαστικές εξετάσεις που διενεργήθηκαν το 2013 στα οστά του Νερούδα δεν κατέδειξαν την ύπαρξη οιασδήποτε ύποπτης ουσίας που θα μπορούσε να έχει προκαλέσει το θάνατό του.

Ωστόσο, η οικογένειά του δεν έμεινε ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα, και ζήτησε περισσότερες αποδείξεις πως ο σπουδαίος ποιητής πέθανε από φυσικά αίτια.

Ο Νερούδα, γνωστός κομμουνιστής, έφυγε από τη ζωή το 1973, κατά το χάος που ακολούθησε το στρατιωτικό πραξικόπημα Πινοσέτ στη Χιλή.

Η επίσημη εκδοχή τον θέλει να πεθαίνει από καρκίνο του προστάτη, λίγες μέρες μετά την ανατροπή του Σαλβαδόρ Αλιέντε.

Ωστόσο, ο τότε οδηγός και βοηθός του Νερούδα ισχυριζόταν επί σειρά ετών πως ο ποιητής δολοφονήθηκε από πράκτορες του δικτατορικού καθεστώτος, οι οποίοι του χορήγησαν δηλητήριο στο στομάχι με ένεση, ενώ αυτός ήταν κλινήρης στο νοσοκομείο Σάντα Μαρία, στην πρωτεύουσα Σαντιάγο.
skai.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ