2014-06-15 10:15:00
Φωτογραφία για Είναι αυτό καλοκαίρι; Επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες
Βροχές και καταιγίδες στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα που από τις μεσημεριανές ώρες θα επηρεάσουν τις περισσότερες περιοχές της ηπειρωτικής χώρας, περιμένουμε σήμερα.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 31 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 17 έως 29 στη Δυτική Ελλάδα, από 17 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 18 έως 30 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι και στα νοτιοδυτικά πελάγη νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κυρίως κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, με αυξημένη πιθανότητα για τοπικά ισχυρά φαινόμενα, περιμένουμε στην Αττική. Πάντως, λίγες ασθενείς βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν και το πρωί. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 30 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς και τοπικά σχεδόν μέτριοι.


Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς.

Μίνι καύσωνας τις επόμενες ημέρες

Δευτέρα

Καιρός: στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βορειοανατολικό αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και βελτίωση το βράδυ. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι στα ορεινά. Η

ορατότητα τοπικά περιορισμένη τις πρωινές ώρες.

Άνεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια από δυτικές διευθύνσεις τοπικά 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τρίτη

Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα δυτικά. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες οι νεφώσεις θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και τα βόρεια. Το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια.

Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία στα πελάγη τοπικά 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε μικρή άνοδο στα ανατολικά και νότια.

Τετάρτη

Καιρός: στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις στα δυτικά.

Άνεμοι: νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα πελάγη πρόσκαιρα 6 μποφόρ στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί με την ιδία ένταση.

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλή επίπεδα, ενδεικτικές τιμές σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη 35 με 37 βαθμοί Κελσίου.

Πέμπτη

Καιρός: στα βόρεια και βαθμιαία στα κεντρικά, την ήπειρο και το βόρειο Ιόνιο νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ορεινά το μεσημέρι και το απόγευμα.

Άνεμοι: στα βορειοανατολικά ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά στα νότια 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: θα κυμανθεί σε σχετικά υψηλή επίπεδα, ενδεικτικές τιμές σε Θεσσαλία, ανατολική στερεά, ανατολική Πελοπόννησο και Κρήτη 35 με 37 βαθμοί Κελσίου.

Παρασκευή

Καιρός: στη νότια νησιωτική χώρα λίγες νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με σποραδικές βροχές και καταιγίδες.

Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: σε πτώση.

Πηγή: Real
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ