2014-06-15 10:39:42
Φωτογραφία για Πάτρα: Η δικογραφία για τον πόλεμο των χούλιγκαν
Σε αιμοβόρες δραστηριότητες επιδίδονταν μέλη της συμμορίας των χούλιγκαν, 16 εκ των οποίων βρίσκονται στα χέρια των δικαστικών αρχών της Πάτρας, έπειτα από τις συλλήψεις που διενέργησε η Ασφάλεια, σε Πάτρα, Αθήνα και άλλα σημεία.

Από τη δικογραφία, την οποία φέρνει στο φως η "Πελοπόννησος της Κυριακής" (ρεπορτάζ Δημήτρης Αβραμίδης) καταγράφονται, μεταξύ άλλων, οι παρακάτω παράνομες δραστηριότητες.

«Περί την 02.10 ώρα της 1/1/2014 στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Πρεμετής, άγνωστοι δράστες έθεσαν πυρ και ακολούθως τοποθέτησαν ή εκτόξευσαν αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό αποτελούμενο από πλαστική φιάλη που περιείχε εύφλεκτο υγρό, σε ημιυπόγειο χώρο πολυκατοικίας του τότε υπό ίδρυση σωματείου φιλάθλων Ολυμπιακού Πειραιώς, με αποτέλεσμα να προξενήσουν πυρκαγιά. Συνεπεία της πυρκαγιάς προκλήθηκαν υλικές ζημιές εξωτερικά του αναφερόμενου χώρου, ενώ από την επέκτασή της σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου όπου διαμένει η υπερήλικας και με κινητικά προβλήματα Π.Γ. προξενήθηκαν υλικές φθορές».


Αλλά η επιθετικότητα δεν τελειώνει εδώ, καθώς προκύπτει από τη δικογραφία. Αφού περιγράφεται μια ακόμα απόπειρα εμπρησμού στο ίδιο σημείο από ομάδα δέκα ατόμων, η δικογραφία επισημαίνει: «Η ίδια ομάδα άγνωστων δραστών εκδηλώνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, απρόκλητα και βάλλοντας στα τυφλά με τη χρήση ροπάλων και άλλων παρόμοιων αντικειμένων που έφεραν μαζί τους προκάλεσαν φθορές και υλικές ζημιές στα πλησίον σταθμευμένα αυτοκίνητα του Γ.Ι., της Σ.Β. και του Λ.Ν.

Ακολουθεί η περιγραφή άλλης επίθεσης:

«Περί την 14.30 της 7/4/2014 στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως (Ολγας), πλησίον της συμβολής των οδών Ρήγα Φεραίου και Αράτου, ομάδα εξ αυτών αποτελούμενη από δέκα περίπου άτομα, δρώντας από κοινού, με ενωμένες δυνάμεις και έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν με γροθιές, με κλωτσιές καθώς επίσης και με μεταλλικές ράβδους, πτυσσόμενα γκλομπς, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα πρόσφορα για άμυνα και επίθεση, σε εκεί ευρισκόμενους φιλάθλους της ΑΕΚ, με αποτέλεσμα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες σε δύο από αυτούς, τον Μ.Χ. και τον Κ.Γ. Από τους παθόντες υπεδείχθησαν, μεταξύ άλλων άγνωστων δραστών, άτομο αλβανικής καταγωγής, άτομο που ακούει στο όνομα Τ. και άτομο που κατέχει δίκυκλη μοτοσικλέτα μάρκας Γιαμάχα».

Αλλά το κακό δεν σταματάει.

«Περί την 19.10 ώρα της 17/4/2014 στη συμβολή των οδών Κορίνθου και Πρεμετής ομάδα αποτελούμενη από δέκα άτομα αποβιβάστηκαν από ΙΧ χρώματος μπλε και ένα ταξί αγνώστων στοιχείων κυκλοφορίας και δρώντας από κοινού έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους, επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές καθώς επίσης και με μεταλλικές ράβδους, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα σε εκεί ευρισκόμενη ομάδα τεσσάρων ατόμων με αποτέλεσμα να προκαλέσουν σωματικές βλάβες στον Π.Ε. και στον ανήλικο Π.Α. Κατά την αποχώρησή τους από τον τόπο της επίθεσης έριξαν ένα αυτοσχέδιο εμπρηστικό-εκρηκτικό μηχανισμό (βόμβα μολότοφ) στον τραυματισμένο και πεσμένο επί του πεζοδρομίου Π.Α. θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή του, πλην όμως για άγνωστο λόγο δεν ανεφλέγη. Επιπροσθέτως, κατά την αποχώρησή τους τα μέλη της συμμορίας προκάλεσαν υλικές φθορές σε αυτοκίνητα.

Εσπασαν τον εμπρόσθιο και οπίσθιο υαλοπίνακα αυτοκινήτου ιδιοκτησίας Γ.Β., έθραυσαν τον εμπρόσθιο υαλοπίνακα αυτοκινήτου ιδιοκτησίας του Π.Γ. Οι δράστες αποχώρησαν πεζοί, αφήνοντας πίσω τους βόμβες μολότοφ, μεταλλικές ράβδους κ.ά., και πήγαν στη συμβολή των οδών Σουνίου και Μαξίμου όπου και επιβιβάστηκαν στα ίδια οχήματα με τα οποία είχαν αφιχθεί στον τόπο της επίθεσης».

Ο εμφύλιος πόλεμος μαινόταν ασταμάτητος....
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ