2014-06-15 14:10:05
Φωτογραφία για ΣΕΚΑ: Καταγγέλλουμε τις απολύσεις στην Ελληνική Χαλυβουργία
Διαβάστε την ανακοίνωση: "Ο ΣΕΚΑ καταγγέλλει το Υπουργείο Εργασίας και τη συγκυβέρνηση για την έγκριση των ομαδικών απολύσεων στην "Ελληνική Χαλυβουργία" του Μάνεση στον Ασπρόπυργο.

Συγκεκριμένα εγκρίθηκε το αίτημα του βιομήχανου για την ομαδική απόλυση 45 από τους 74 εργαζόμενους που έχουν απομείνει. Το αίτημα για ομαδικές απολύσεις ενέκρινε κατά πλειοψηφία το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) αργά το βράδυ της Τετάρτης 11 Ιούνη.

Υπενθυμίζεται ότι με την τροποποίηση του νόμου, την υπογραφή στο αίτημα επί ομαδικών απολύσεων εργαζομένων μιας επιχείρησης την βάζει πλέον ο γγ του υπουργείου Εργασίας, όπως για πρώτη φορά έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ μέχρι τώρα κανένας υπουργός Εργασίας, που ήταν επικεφαλής του ΑΣΕ, πριν τροποποιηθεί ο νόμος, δεν είχε εγκρίνει ποτέ ανάλογο αίτημα.

Φαίνεται ξεκάθαρα πόσο βρώμικη ήταν η προπαγάνδα ενάντια στον 9μηνο ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών
. Τότε όλοι - συγκυβερνήσεις, αστικά ΜΜΕ, εργοδότες, ξεπουλημένοι συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας Μετάλλου, τοπικοί παράγοντες, αστικά κόμματα - έπεσαν απάνω τους και "έκλαιγαν" γιατί θα κλείσει το εργοστάσιο λόγω των κινητοποιήσεων και οι εργαζόμενοι θα χάσουν τις δουλειές τους. Και αφού αυτό δεν πέρασε και δεν έπιασε στους απεργούς, επιστράτευσαν τα ΜΑΤ για να σπάσουν την απεργία.

Από τότε μέχρι σήμερα με "ανοιχτό" το εργοστάσιο η παραγωγή ήταν ελάχιστη ενώ με συνεχείς απολύσεις και "οικειοθελείς αποχωρήσεις" έμειναν μόνο 74 εργαζόμενοι, από τους οποίους θα απολύθούν οι 45.

Να ποιος κλείνει τα εργοστάσια. Όχι οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων για αξιοπρεπή δουλειά και επιβίωση των οικογενειών τους, αλλά το κυνήγι του κέρδους των εργοδοτών.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να καταδικάσουν την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και της συγκυβέρνησης.

Όχι στις απολύσεις. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Ανάπτυξη με βάση τις ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των επιχειρηματιών." Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ