2014-06-15 14:42:04
Φωτογραφία για Άλλα €17,5 εκατ. τουλάχιστον για πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία
Δυσάρεστη έκπληξη έρκυβαν οι νέες προσφορές για ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας, αφού η χαμηλότερη που... υποβλήθηκε είναι κατά περίπου 50% ψηλότερη από την εκτίμηση της υπηρεσίας του δήμου Λευκωσίας.

Οι άνθρωποι της τοπικής αρχής της πρωτεύουσας ανέμεναν προσφορές ψηλότερες από τις εκτιμήσεις καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις αποδείκτηκαν χαμηλότερες από ό,τι επιβάλλουν οι σημερινές συνθήκες. Ωστόσο, η διαφορά του 50% είναι μεγαλύτερη από όσο αναμενόταν.

Η εκτίμηση του δήμου Λευκωσίας για το κόστος της ανάπλασης φτάνει στα €11,5 εκατ., με τη χαμηλότερη προσφορά να είναι ακριβότερη κατά €6 εκατ., αν τελικά γίνει αποδεκτή, αφού εγέρθηκε θέμα καθυστέρησης (μερικών λεπτών) στην υποβολή της. Η δεύτερη χαμηλότερη προσφορά είναι €18 εκατ.

Προστίθεται ότι η τοπική αρχή ακύρωσε την προσφορά για την κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης (κάτω από τη λεωφόρο Ομήρου) επειδή η χαμηλότερη προσφορά ήταν κατά περίπου 29% ψηλότερη από την εκτίμηση των υπηρεσιών του δήμου.


Προσφορά υπέβαλαν μόλις τέσσερις εταιρείες ενώ αναμενόταν μεγαλύτερος αριθμός, λόγω και της οικονομικής κρίσης. Οι προσφορές επαναπροκηρύχθηκαν όταν ο δήμος διέκοψε το συμβόλαιο που είχε συμφωνήσει με την εταιρεία Μιλτιάδη Νεοφύτου. Αρχικά το συνολικό έργο (ανάπλαση της Πλατείας και κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης) υπολογίστηκε περίπου στα €22 εκατ. και όλα δείχνουν ότι το ποσό θα φθάσει γύρω στα €30 εκατ. Μέχρι σήμερα έχουν δοθεί στον Μιλτιάδη Νεοφύτου περίπου €5 εκατ. ενώ η προφορά του χώρου στάθμευσης που ακυρώθηκε επειδή κρίθηκε υπερβολικά ψηλή ήταν €8,3 εκατ. Με βάση τις χθεσινές προσφορές θα απαιτηθούν άλλα περίπου €17 εκατ. με €18 εκατομμύρια.

Σε ανακοίνωση του ο δήμος της πρωτεύουσας σημειώνει ότι οι προσφορές είναι ψηλότερες σε σχέση με την εκτίμηση και προσθέτει πως θα αποτελέσουν αντικείμενο ενδελεχούς διερεύνησης και μελέτης για να διαπιστωθεί το εύρος των διαφορών. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ