2014-06-16 08:00:14
Φωτογραφία για Το πλάνο της Κύπρου για το φυσικό αέριο συνάδει πλήρως με τους σχεδιασμούς της ΕΕ
Προσπάθεια να εντοπιστούν και νέες ποσότητες φυσικού αερίου 

Λευκωσία: Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναζητεί εναλλακτικές πηγές ενέργειας και νέες διαδρομές, προκειμένου να διασφαλίσει την ενεργειακή της ασφάλεια, τόνισε ο υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης, επισημαίνοντας ότι το πλάνο της Κύπρου για δημιουργία τερματικού υγροποίησης στο Βασιλικό συνάδει πλήρως με τους σχεδιασμούς της ΕΕ.

Ο κ. Λακκοτρύπης, ο οποίος χθες πήρε μέρος στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έντονη προσπάθεια για αναβάθμιση ή δημιουργία νέων τερματικών υποδοχής σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες.

Το γεγονός αυτό, εξήγησε, αυξάνει και τους δυνητικούς πελάτες της Κύπρου.

Ο κ. Λακκοτρύπης τόνισε ότι αυτό το οποίο επιχειρεί να κάνει η κυβέρνηση είναι να εντοπίσει ποσότητες φυσικού αερίου, αφού αυτή τη στιγμή τα επιβεβαιωμένα κοιτάσματα αποτελούν αμελητέες ποσότητες για τις ανάγκες της ΕΕ.

Ερωτηθείς για την πορεία των ερευνών στα τεμάχια 2, 3 και 9 της ΕΝΙ στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Λακκοτρύπης επιβεβαίωσε ότι θα πραγματοποιηθούν τουλάχιστον τέσσερις ερευνητικές γεωτρήσεις και ότι το τρυπάνι θα πιάσει δουλειά μέσα στο καλοκαίρι.

Πηγή: philenews
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ