2014-06-17 02:51:07
Φωτογραφία για «Δώστε λύση τώρα γιατί ο Σεπτέμβριος θα φέρει ξεσηκωμό…»
Σάλος έχει προκληθεί στο υπουργείο Παιδείας και στη διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης μετά την ανάρτηση του MadeinCreta, αναφορικά με την υπόθεση-σκάνδαλο στο δημοτικό σχολείο Σταυρωμένου Ρεθύμνου που αφορά στην απόσπαση… διαρκείας της καθηγήτριας της αγγλικής γλώσσας που αν και κατέχει οργανική θέση στο σχολείο, προκλητικά και αλαζονικά πέντε ολόκληρα χρόνια παραμένει στους Αγίους Θεοδώρους Αττικής, παρατείνοντας διαρκώς, ανεξήγητα, την απόσπασή της.

Αδιαφορώντας για τις υπηρεσιακές της υποχρεώσεις απέναντι στους εκατόν εξήντα μαθητές και τις οικογένειες τους, η εκπαιδευτικός λειτουργεί ερεθιστικά προκαλώντας αγανάκτηση και οργή, ενώ παρότι η σχολική χρονιά έκλεισε πριν λίγες μέρες, η κοινότητα των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονέων του σχολείου μοιάζει με ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Ουδείς μπορεί ακόμα να προβλέψει τι θα φέρει ο Σεπτέμβριος!

Τα πράγματα τον τελευταίο καιρό, ιδιαίτερα μετά την ανάδειξη του προβλήματος που… βγάζει μάτια, από το MadeinCreta, έχουν πάρει μια άλλη επώδυνη τροπή και οι γονείς φέρονται αποφασισμένοι να φτάσουν το θέμα στα άκρα μέχρι την τελική τους δικαίωση
. Παράλληλα προειδοποιούν τον διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Απόστολο Κλινάκη, να προχωρήσει έστω και… εν μέσω θέρους, στην αποκατάσταση της κατάφωρης αδικίας που βιώνουν τα τελευταία πέντε χρόνια, διαφορετικά ο Σεπτέμβριος που ανοίγει το νέο σχολικό έτος θα φέρει… βαρυχειμωνιά με δυναμικές κινητοποιήσεις.

Όμως των σοβαρών ευθυνών, πέραν του κ. Κλινάκη δεν απαλλάσσονται και οι επιτελείς του υπουργείου Παιδείας, που με την ύποπτη διαχείριση στο «φλέγον θέμα» που αναφέρεται στη δοκιμαζόμενη εκπαίδευση των ευαίσθητων ηλικιών, ανεξήγητα ή προβάλλοντας κάθε φορά αστείες δικαιολογίες, άφησαν για άλλες σκοπιμότητες το θέμα να σέρνεται. Αλλά των έντονων και δικαιολογημένων αντιδράσεων δεν ξεφεύγουν και οι δυο βουλευτές του Ρεθύμνου που έδειξαν ανεπάρκεια… διαρκείας στην ικανοποίηση «ενός τόσο απλού και δίκαιου αιτήματος» και δεν κατάφεραν με τον κοινοβουλευτικό έλεγχο να το φέρουν σε πέρας.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ-ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΙ

Υπενθυμίζεται ότι η καθηγήτρια κρατά με… άνεση δέσμια την οργανική θέση που κατέχει μια πενταετία, και στο σχολείο της χωρίς πειστική δικαιολογία δεν εμφανίστηκε ποτέ, με αποτέλεσμα να μην είναι γνωστή ούτε κατά… πρόσωπο. Μονίμως, από την πρώτη μέρα διορισμού της απολαμβάνει σκανδαλωδώς της προστασίας, πιθανώς, κυβερνητικών παραγόντων και του διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης που, προφανώς, υπακούει στις άνωθεν εντολές!

Ωστόσο, αφού η καθηγήτρια αδυνατεί να… προσαρμοστεί και να διδάξει στο σχολείο Σταυρωμένου, οι παράγοντες του υπουργείου Παιδείας δεν φρόντισαν τουλάχιστον να απελευθερωθεί η θέση και να καταληφτεί από άλλο εκπαιδευτικό. Αντί αυτού, για να κατευνάσουν την οργή που άρχισε πλέον να απλώνεται, δείχνοντας ταυτόχρονα το… φιλεκπαιδευτικό τους πρόσωπο, επινόησαν μια πρόχειρη λύση, τοποθετώντας εκπαιδευτικό που μοίραζε τις ώρες διδασκαλίας της σε δυο σχολεία!

Και ενώ οι μαθητές φοιτούν στο σχολείο για να διδάσκονται και την αγγλική γλώσσα, έφτασαν σήμερα όσοι αποφοίτησαν να λαμβάνουν τον απολυτήριο τίτλο, χωρίς να έχουν πάρει τη γνώση της υποχρεωτικής ξένης γλώσσας έστω και για μια ώρα. Το έλλειμμα θα έπρεπε να καλυφτεί από τα ιδιωτικά φροντιστήρια και φυσικά στους σκληρούς μνημονιακούς καιρούς με δαπάνες από το πενιχρό βαλάντιο των γονέων ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΥΠΟΥΡΓΟ

Και μπορεί ο μέχρι πρότινος υπουργός Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλος να αποπέμφθηκε κατά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και για να… χαλαρώσει να έφτασε στα γήπεδα του Μουντιάλ στη Βραζιλία, όμως οι γονείς αναμένουν ο αντικαταστάτης του Ανδρέας Λοβέρδος, γνωστός υπέρμαχος των μνημονίων σε προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι θα αντιμετωπίσει το χρόνιο πρόβλημα σε βάρος της μόρφωσης των μικρών μαθητών στο Σταυρωμένο, με τη δέουσα σημασία και προσοχή, εκτός και αν η… μόνιμα αποσπασμένη εξακολουθεί να έχει «ισχυρό δόντι» και στο νέο πολιτικό πρόσωπο!

Όπως και να έχει, πάντως, το θέμα στέλνουν μήνυμα στο νέο υπουργό ότι εφόσον η υπόθεση δεν κλείσει «άπαξ δια παντός το συντομότερο», τότε ο φθινοπωρινός Σεπτέμβριος «θα φέρει κεραυνούς χειμώνα, το σχολείο θα κλείσει επ’ αόριστον και οι ευθύνες για όσα ακολουθήσουν θα ανήκουν αποκλειστικά στο υπουργείο Παιδείας και στην «κεφαλή» της Εκπαίδευσης στην Κρήτη».  
madeincreta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ