2014-06-17 02:42:06
Φωτογραφία για Κίνα: Σε θάνατο καταδικάστηκαν 3 πολίτες για την επίθεση αυτοκτονίας στην πλατεία Τιενανμέν
Στην εσχάτη των ποινών καταδίκασε δικαστήριο της Κίνας τρεις πολίτες για το ρόλο τους στην επίθεση αυτοκτονίας στην πλατεία Τιενανμέν την οποία οι αρχές θεώρησαν τρομοκρατική επίθεση.

Όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua, πέντε ακόμη πολίτες καταδικάστηκαν σε ποινές φυλάκισης για την επίθεση αυτή, που είχε λάβει χώρα στις 23 Οκτωβρίου στην καρδιά του Πεκίνου και η οποία είχε οδηγήσει στο θάνατο πέντε ανθρώπους, τρεις επιβαίνοντες στο αυτοκίνητο και δύο τουρίστες.

Οι τρεις δράστες-ένας άνδρας, η σύζυγός του και η πεθερά του- είχαν ρίξει το αυτοκίνητό τους που ήταν φορτωμένο με δοχεία βενζίνης στην είσοδο της Απαγορευμένης Πόλης, κάτω από την τεράστια προσωπογραφία του Μάο Τσε Τουνγκ, σε μια επίθεση αυτοκτονίας που είχε επίσης προκαλέσει τον τραυματισμό 40 τουριστών.

Όπως ανακοίνωσαν οι αρχές, οι ύποπτοι ανήκαν στην μουσουλμανική μειονότητα των Ουιγούρων της Σιντζιάνγκ, περιοχής στο δυτικό άκρο της Κίνας, στους οποίους μετά τον Οκτώβριο έχουν αποδοθεί πολλές ακόμη επιθέσεις. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ