2014-06-18 12:08:11
Φωτογραφία για Tα ελληνικά κατεψυγμένα λαχανικά πάνε... Αραβία
Στα ίδια επίπεδα με πέρυσι κινήθηκαν τα οικονομικά μεγέθη της Μπάρμπα -Στάθης με τις εξαγωγές όμως να σημειώνουν σημαντική άνοδο (37% προς τη Γερμανία και 7% προς την Αυστραλία).

Επίσης την περασμένη χρονιά ξεκίνησαν και οι πρώτες εξαγωγές καταψυγμένων λαχανικών και καταψυγμένων ζυμών προς τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Λιβύη, στα πλαίσια του κοινού σχήματος της Vivartia με την Exeed. Η πορεία των εξαγωγών καταψυγμένων ζυμών στην αγορά της Τουρκίας, ήταν επίσης αυξητική, συγκριτικά με το 2012.

Στα Βαλκάνια, η δραστηριότητα του Ομίλου περιορίζεται μόνο στην Ρουμανία και αφορά αποκλειστικά προϊόντα καταψυγμένων λαχανικών με ρύζια, όπου η πορεία του Ομίλου το 2013 ήταν ανοδική.

Κατά τη διάρκεια του 2013, η Κύπρος, που αποτελεί το 33% των πωλήσεών μας στο εξωτερικό, παρουσίασε πτώση, της τάξης του 5%, λόγω της οικονομικής κρίσης του Μαρτίου και της επιδείνωσης του καταναλωτικού κλίματος στην χώρα.


Αποτέλεσμα οι πωλήσεις της εταιρείας να ανέλθουν πέρυσι στα 70,8 εκατ. ευρώ και του ομίλου σε 94,2 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση της τάξης του 6,8% και 4,7% αντίστοιχα, σε σχέση με το 2012.

Ως αποτέλεσμα των παραπάνω, ο όμιλος, εμφάνισε κέρδη μετά από φόρους ύψους 2 εκατ. ευρώ, έναντι κερδών 1,9 εκατ. ευρώ το 2012 και η εταιρεία, εμφάνισε ζημίες μετά από φόρους, ύψους 0,2 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιών 0,4 εκατ. ευρώ.

Σε ότι αφορά στις επενδύσεις ο όμιλος καταψυγμένων, πραγματοποίησε πέρυσι 2,828 εκατ. ευρώ ενώ για την τρέχουσα χρήση θα εστιάσει το επενδυτικό του σχέδιο στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα με στόχο την περαιτέρω μείωση του λειτουργικού κόστους, στην περαιτέρω προώθηση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων. Επίσης θα διατηρήσει σταθερές τις τιμές του για πέμπτη συνεχή χρονιά στα λάχανα και έκτη στις ζύμες ενώ έμφαση θα δώσει και στην ανάπτυξη Private Label με στόχευση σε νέες συνεργασίες.

Πάντως στην έκθεσή του ο ορκωτός ελεγκτής λογιστής εφιστά την προσοχή στις σημειώσεις 26 και 34 των οικονομικών καταστάσεων, όπου γίνεται αναφορά στο θέμα ότι ο όμιλος και η εταιρεία, λόγω μη συμμόρφωσης με τις καθορισμένες ρήτρες υφιστάμενων τραπεζικών υποχρεώσεων συνολικού ποσού 52,920 εκατ. ευρώ, βρίσκεται σε διαδικασία διαπραγμάτευσης με τα πιστωτικά ιδρύματα με σκοπό τον επανακαθορισμό των όρων των εν λόγω δανειακών υποχρεώσεων. Επίσης στη σημείωση 34 των οικονομικών καταστάσεων γίνεται αναφορά στο γεγονός ότι το σύνολο της αξίας των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων του Ομίλου και της Εταιρείας, υπερβαίνουν τη συνολική αξία των κυκλοφορούντων περιουσιακών στοιχείων τους κατά 9,938 εκατ. ευρώ για τον όμιλο και 16,129 εκατ. ευρώ για την εταιρεία.

Πηγή: fpress
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ