2014-06-18 20:48:11
Φωτογραφία για Ουκρανία: Βομβιστική επίθεση η χθεσινή έκρηξη στον αγωγό
Σε βομβιστική επίθεση αποδίδεται η χθεσινή έκρηξη σε έναν από τους κυριότερους αγωγούς φυσικού αερίου της Ουκρανίας, σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας Αρσέν Αβάκοφ.

Όπως είπε, εκτιμάται ότι ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί κάτω από έναν όγκο σκυροδέματος στον οποίο στηρίζεται ο αγωγός. Ο κ. Αβάκοφ έκανε επίσης λόγο για δύο εκρήξεις.

«Μελετάμε τις συνθήκες», ανέφερε, συμπληρώνοντας πως ως κύρια αιτία εξετάζουν την «εξωγενή παρέμβαση».

Εν τω μεταξύ, σταθερή παραμένει η ροή του φυσικού αερίου προς την Ε.Ε. μετά τη χθεσινή έκρηξη σε ουκρανικό αγωγό, όπως ανακοίνωσε σήμερα στέλεχος της Gazprom.

Ο αγωγός Ουρενγκόι-Πομάρι-Ουζγκορόντ στον οποίο σημειώθηκε η χθεσινή έκρηξη είναι ο κύριος αγωγός μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας.

Το Κίεβο θεωρεί ότι η έκρηξη είναι πιθανόν «τρομοκρατική ενέργεια» που είχε στόχο να πλήξει την αξιοπιστία του ως διαμετακομιστή.

Η Gazprom διέκοψε την τροφοδοσία της Ουκρανίας με φυσικό αέριο τη Δευτέρα εφαρμόζοντας σύστημα προπληρωμής, αφού το Κίεβο δεν αποπλήρωσε το χρέος του για τις παραδόσεις ρωσικού φυσικού αερίου στη Μόσχα Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ