2014-06-19 15:00:14
Φωτογραφία για Ανεξάρτητοι Έλληνες: Πρόβλημα με την συντήρηση και τη σωστή λειτουργία των Αστυνομικών οχημάτων.
Οι Αστυνομικοί υπάλληλοι καλούνται καθημερινά να επιτελέσουν το καθήκον τους με εξοπλισμό και μέσα που πραγματικά θα έπρεπε να διερευνηθεί κατά πόσο τους παρέχουν ασφάλεια Τα αυτοκίνητα λοιπόν με τα οποία καλούνται να καταδιώξουν ακόμη και κακοποιούς, πόσο καλά συντηρούνται για να είναι αξιόπιστα; Τα ΚΤΕΟ υφίστανται μόνο για τα ιδιωτικά οχήματα; Μήπως τα αστυνομικά οχήματα δεν περνάνε ΚΤΕΟ για να μη κριθούν ακατάλληλα;

Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο της ερώτησης.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς κ. Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη

Κ. Υπουργέ,

Σύμφωνα με μαρτυρίες διαφόρων αστυνομικών υπαλλήλων, υπάρχει έντονο πρόβλημα σχετικά με τη συντήρηση και την σωστή λειτουργία των αστυνομικών οχημάτων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τα παράπονα, τα χρήματα που διατίθενται, επαρκούν μόνο για την αλλαγή λαδιού και φίλτρου, πιθανώς και για τη συντήρηση των φρένων.


 Αν το όχημα πάθει κάποια βλάβη ή παροπλίζεται, κάνουν έρανο οι υπάλληλοι μεταξύ τους για να το φτιάξουν ή παρακαλούν γνωστούς και φίλους να βοηθήσουν. Υπάρχουν αυτοκίνητα που κινούνται σχεδόν όλο το 24ωρο, με πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα, με διαφορετικούς οδηγούς....αυτοκίνητα επικίνδυνα, με τα οποία καλούνται οι αστυνομικοί υπάλληλοι να επιτελέσουν το καθήκον τους κυνηγώντας κακοποιούς.

Όλα αυτά οδηγούν σε σκέψεις σχετικά με το αν αυτά τα αυτοκίνητα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ τα τελευταία χρόνια και αν είναι απολύτως κατάλληλα προς χρήση, και δη από την Αστυνομική υπηρεσία που επιτελεί ένα ιδιαίτερο σημαντικό καθήκον απέναντι στον ελληνικό λαό.

 Μήπως τα αυτοκίνητα αυτά δεν περνάνε ΚΤΕΟ γιατί θα κριθούν ακατάλληλα, και έπειτα θα είναι αδύνατο να βρεθούν τα χρήματα για την επισκευή και τη συντήρησή τους;

Κατόπιν τούτων ερωτάσθε κ. Υπουργέ:

1. Έχουν περάσει όλα τα αυτοκίνητα της Ελληνικής Αστυνομίας από ΚΤΕΟ, όπως υποχρεούνται όλα τα οχήματα;

Αθήνα, 18.06.2014

Ο ερωτών Βουλευτής

Ουζουνίδης Μαρίνος
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ