2014-06-20 01:23:06
Φωτογραφία για Αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας του Αγ. Όρους
Σε μια σεμνή και ιδιαίτερα κατανυκτική τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15.06 για  την αλλαγή της Ιεράς Επιστασίας του Αγίου Όρους παραβρέθηκε ο Νέος Δήμαρχος Αριστοτέλη, κ. Γιάννης Μίχος.

Η τελετή εγκαθίδρυσης της νέας εγκατάστασης έγινε  στον Πάνσεπτο Ιερό Ναό του Πρωτάτου. Ο Νέος Πρωτεπιστάτης, Γέρων Συμεών Διονυσιάτης παρέλαβε την Πρωτοεπιστασιακή ράβδο ή αλλιώς ράβδο της Παναγίας, στην οποία εμπεριέχονται οι 20 Μονές του Αγίου Όρους, από τον απερχόμενο Πρωτεπιστάτη γέροντα Στέφανο, Ιερομόναχο Χιλανδαρινό.

Στη συνέχεια στο καθιερωμένο κέρασμα στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ιεράς Κοινότητας, αντηλλάγησαν ευχές μεταξύ των επισήμων, ενώ το μεσημέρι παρατέθηκε τράπεζα, στο αρχονταρίκι τις Ιεράς Κοινότητας στις Καρυές.

Στην τελετή παραβρέθηκαν, ο Υπ. Μακεδονίας και Θράκης κ. Γιώργος Ορφανός, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης,  καθώς επίσης ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, κι οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας Αστυνομίας, Λιμενικού και Πυροσβεστικής της Κεντρικής Μακεδονίας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ