2014-06-20 12:15:22
Φωτογραφία για Η «ακτινογραφία» της δίκης για το ερωτικό τρίγωνο
Ανέκφραστος και χαμογελώντας μάλλον ειρωνικά (!) «υποδέχθηκε» την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που τον καταδίκασε σε ισόβια ο Βαγγέλης Στεφανάκης, ο νεαρός άνδρας που δικάστηκε και καταδικάστηκε για το χαμό της 24χρονης Φαίης Μπλάχα, πριν από ένα χρόνο στη Νέα Μάκρη. Η υπόθεση που «έγραψε» στην κοινή γνώμη ως η ιστορία με το «ερωτικό τρίγωνο» της Νέας Μάκρης είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο και έγινε ευρέως γνωστή μετά το θάνατο της 23χρονης Φαίης Μπλάχα.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ήταν εμφανές πως ο 27χρονος, που έχει προφυλακιστεί για τη δολοφονία της άτυχης κοπέλας και άλλοτε ερωτικής του συντρόφου, ήλπιζε πως το δικαστήριο, αποτελούμενο από δικαστές και ενόρκους, με την απόφασή του θα «έσπαγε» τα ισόβια αναγνωρίζοντας του κάποιο ελαφρυντικό. Όμως διαψεύστηκε. Δικαστές και ένορκοι δεν του αναγνώρισαν κανένα ελαφρυντικό και υιοθέτησαν πλήρως την σχετική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας.


Αντίθετα, από το χείλη των δικηγόρων της προτίμησε να πληροφορηθεί την ετυμηγορία του δικαστηρίου η Μαριαλένα Μπλάχα, αδελφή της αδικοχαμένης Φαίης, η οποία διατηρούσε και εκείνη ερωτική σχέση με τον Β. Στεφανάκη και σύμφωνα με την κατηγορία ζήτησε από τον Βαγγέλη Στεφάνακη να αλλάξουν τις καταθέσεις στους στις αρχές, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί ο δεσμός τους.

Παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν, ωστόσο, ο πατέρας της Μαριαλένας με τον οποίο όμως εκείνη δεν είχε ανταλλάξει ούτε μια κουβέντα καθ' όλη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Η 32χρονη κατηγορουμένη επικαλέστηκε ασθένεια και ζήτησε να εκπροσωπηθεί από τους δικηγόρους της. Τελικώς, το δικαστήριο της επέβαλλε ποινή φυλάκισης πέντε ετών με αναστολή και με την υποχρέωση η 33χρονη γυναίκα να εμφανίζεται μια φορά το μήνα για ένα χρόνο στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Έτσι, αποχώρησε από το δικαστήριο ελεύθερη, όπως ελεύθερος έφυγε και ο τρίτος κατηγορούμενος Βικ Σαρέλ, φίλος του Β. Στεφανάκη στον οποίο το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 12 μήνες με αναστολή. Τόσο η Μαριαλένα Μπλάχα όσο και ο Βικ Σαρέλ δικάστηκαν για ψευδορκία και υπόθαλψη εγκληματία ενώ ο Β. Στεφανάκης για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο.

Είχε προηγηθεί η αγόρευση της εισαγγελέως της έδρας η οποία αφού ζήτησε την ενοχή των κατηγορουμένων σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ανέφερε πως ο Β. Στεφανάκης δεν ένιωσε ποτέ συναισθηματικό έρωτα για την αδικοχαμένη Φαίη, ότι τον ενδιέφερε μόνο ο εαυτός του και ότι ήταν γοητευμένος που ήταν το «Μήλον Της Έριδος» για τις δύο αδερφές.

«Ο Στεφανάκης είπε ότι η Φαίη ήταν η επιλογή του όμως δεν είχε ξεφύγει ποτέ από την επιρροή της Μαριαλένας, όπως προέκυψε από τη συχνή τους επικοινωνία», είπε στην πρόταση της η εισαγγελέας.

Αναφερόμενη στα χτυπήματα που δέχτηκε η άτυχη κοπέλα στο κεφάλι της από τον κατηγορούμενο η εισαγγελέας είπε ότι αυτά ήταν ακαριαία και ότι προκάλεσαν τον εγκεφαλικό της θάνατο.

«Ο Στεφανάκης όμως δεν αρκέστηκε σε αυτά. Τη χτύπησε σε όλο της το σώμα», ανέφερε η εισαγγελέας και τόνισε ότι ο ισχυρισμός του κατηγορουμένου ότι η 23χρονη χτύπησε στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου δεν μπορεί να γίνει δεκτός.

«Η δυνατότητα της Φαίης να αντιδράσει στα χτυπήματα του ήταν ανύπαρκτη. Ο Στεφανάκης ήταν θιασώτης γυμναστηρίων, έκανε πολεμικές τέχνες και είχε επίγνωση της δύναμής του. Προκύπτει ότι ο Στεφανάκης δεν είχε αναπτύξει συναισθηματικό έρωτα για τη Φαίη. Κολακεύονταν επειδή είχε γίνει αντικείμενο διένεξης από τις δύο όμορφες αδερφές, έτρεφε αγάπη μόνο για τον εαυτό του», είπε η εισαγγελέας.

Σε άλλο σημείο της αγόρευσής της η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε πως ο Στεφανάκης γνωρίστηκε με τη Μαριαλένα στο γυμναστήριο, ενώ ήταν 24 ετών και γυμνασμένος.

«Γοήτευσε τη Μαριαλένα και εκείνος γοητεύτηκε από μία όμορφη και μεγαλύτερή του γυναίκα. Ο ισχυρισμός ότι γνωρίστηκαν τον Ιανουάριο του 2013 είναι αβάσιμος», είπε η εισαγγελέας και συνεχίζοντας την αγόρευσή της ανέφερε πως όταν η Φαίη έγινε ζευγάρι με τον Στεφανάκη, η Μαριαλένα από προστάτιδα αδερφή έγινε ανταγωνίστρια.

«Χωρισμένη και χωρίς δουλειά έβλεπε την κατά εννέα χρόνια μικρότερη αδερφή της να προτιμάται από τον Στεφανάκη και έτσι ξεκίνησε να τη διαβάλλει», τόνισε η εισαγγελική λειτουργός.

Σε ό,τι αφορά τη Μαριαλένα Μπλάχα η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή της, σύμφωνα με το κατηγορητήριο και ανέφερε πως για την κατηγορουμένη, ο Στεφανάκης ήταν το «τρόπαιο» στο ανταγωνισμό που είχε αναπτύξει με την αδερφή της.

Οι απολογίες και οι καταθέσεις

Στην απολογία της στο δικαστήριο η Μαριαλένα Μπλάχα, είχε αναφέρει με δάκρυα στα μάτια: «Δεν είχα σκοπό να καλύψω κανένα. Δεν υπήρχε διαμάχη μεταξύ εμού και της αδελφής μου. Την αγαπούσα πολύ. Θα έδινα τη ζωή μου να τη φέρω πίσω. Ακόμη και κάποιο όργανο μου αν ήταν να ζήσει». Η ίδια είχε αρνηθεί ότι είχε παράλληλη σχέση με τον Βαγγέλη Στεφανάκη, όσο εκείνος ήταν ζευγάρι με την αδελφή της.

«Θυμάμαι ότι της έριξα δυο χαστούκια και μπορεί και δυο μπουνιές, δεν την κλότσησα, δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Όταν κατάλαβα τι έκανα, με έπιασε η ψυχή μου, έβαλα τα κλάματα» είχε αναφέρει ο Β. Στεφανάκης στο δικαστήριο.

Στην κατάθεσή της, μια φίλη της αδικοχαμένης κοπέλας έκανε λόγο για μια αρρωστημένη σχέση μεταξύ των δύο αδελφών ενώ υποστήριξε πως η Μαριαλένα είχε φτάσει στο σημείο να κοιμάται στο ίδιο κρεβάτι με το ζευγάρι. Άλλη μάρτυρας που κατέθεσε στο δικαστήριο είπε πως η Μαριαλένα σκέφτονταν να προσλάβει ακόμη και μπράβους για να επιτεθούν στην αδελφή της Φίλος του Β. Στεφανάκη που κατέθεσε στο δικαστήριο ανέφερε πως είχε ακούσει τη Μαριαλένα να λέει πως ερωτεύτηκε το Βαγγέλη Στεφανάκη από την πρώτη στιγμή που τον είδε και πως δεν της είχε ξανασυμβεί κάτι τέτοιο.

«Η Μαριαλένα ήθελε να προστατεύσει τη Φαιή από το Β. Στεφανακη» ανέφερε στο δικαστήριο ο πρώην σύζυγος της 32χρονης κατηγορουμένης και υποστήριξε πως η αδικοχαμένη Φαίη ήταν ανασφαλής και στο πρόσωπο δράστη αναζητούσε την πατρική προστασία.

πηγή: protothema
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ