2014-06-20 17:52:18
Φωτογραφία για Η F1 ΣΤΟ «ΣΠΙΤΙ» ΤΗΣ Red Bull
Η ανακαινισμένη πίστα του Spielberg επιστρέφει στο καλεντάρι της Formula 1 φέτος μετά από 11 χρόνια απουσίας και το τριήμερο 20-22/6 φιλοξενεί τον 8ο αγώνα της χρονιάς.

Έχοντας μετονομαστεί πια σε Red Bull Ring, μιας και έχει περάσει στην ιδιοκτησία του ισχυρού άνδρα της αυστριακής εταιρείας ενεργειακών ποτών, Dietrich Mateschitz, αποτελεί το "σπίτι" της ομώνυμης ομάδας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το "caranddriver.e-go.gr".

Η διαδρομή υπό το πρίσμα των ελαστικών:

Η πίστα συνδυάζει πολύ αργές στροφές με πολύ γρήγορα κομμάτια. Η πρόσφυση και τα εγκάρσια φορτία προκαλούν μέσες προς υψηλές καταπονήσεις στα ελαστικά ειδικά στις στροφές πέντε και έξι.

Το Red Bull Ring απαιτεί μέγιστες κλίσεις στις αεροτομές ώστε η αεροδυναμική απόδοση να είναι υψηλή για να βοηθά στο κράτημα η κάθετη δύναμη, σε μια πίστα που έχει χαμηλή μέση ωριαία ταχύτητα.

Το υψηλό αεροδυναμικό φορτίο έχει ως αποτέλεσμα να ασκούνται αντίστοιχα υψηλά κατακόρυφα φορτία στα ελαστικά. Όταν αυτά συνδυάζονται με πλευρικές δυνάμεις κατά τη διέλευση από τις στροφές προκαλούνται σύνθετες καταπονήσεις στα ελαστικά.

Το πολύ μαλακό ελαστικό (κόκκινο χρώμα) έχει σχεδιαστεί για χαμηλή θερμοκρασία λειτουργίας και μπορεί να πετύχει βέλτιστη απόδοση ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες. Το μαλακό ελαστικό (κίτρινο χρώμα) έχει σχεδιαστεί για υψηλή θερμοκρασία λειτουργίας και βολεύει καλύτερα στις υψηλές θερμοκρασίες και σε πιο επίπονες συνθήκες στην πίστα.

Ο καιρός στο Spielberg είναι ευμετάβλητος, η μέση θερμοκρασία αναμένεται στους 22 βαθμούς Κελσίου ενώ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βροχής.

Η ποιότητα της ασφάλτου είναι λεία και ομαλή καθώς ο ασφαλτοτάπητας στρώθηκε πρόσφατα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τα μονοθέσια να γλιστράνε περισσότερο ειδικά τις πρώτες μέρες του τριημέρου. Αν αυτό δεν ελεγχθεί μπορεί να προκαλέσει παραμόρφωση στην επιφάνεια του ελαστικού λόγω τοπικής υπερθέρμανσης (graining).

Οι ομάδες θα διαμορφώσουν την στρατηγική τους αφού φτάσουν εκεί και μαζέψουν κάποια στοιχεία από τις ελεύθερες δοκιμές.

Λογικά η πιο δημοφιλής στρατηγική θα είναι: Εκκίνηση με την πολύ μαλακή γόμα και δυο αλλαγές ελαστικών όπου θα χρησιμοποιηθεί η μαλακή γόμα.

Η ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΤΟΥ RED BULL RING ΣΕ iGRAPHIC

Red Bull Ring

Μήκος πίστας: 4,326 χιλιόμετρα

Αριθμός γύρων: 71

Απόσταση αγώνα: 307,020 χιλιόμετρα

Ρεκόρ γύρου: 1:08.337 (Michael Schumacher, 2003)

Πρώτο GP: 1964

Επίσημο site: http://www.projekt-spielberg.at

Αναλυτικά το πρόγραμμα του αγώνα:

Παρασκευή 20/6

Ελεύθερες δοκιμές - 1ο σκέλος: 11:00 - 12:30GR (OTE TV)

Ελεύθερες δοκιμές - 2ο σκέλος: 15:00 - 16:30GR (OTE TV)

Σάββατο 21/6

Ελεύθερες δοκιμές: 12:00 - 13:00GR (OTE TV)

Κατατακτήριες δοκιμές: 15:00GR (OTE TV)

Κυριακή 22/6

Αγώνας: 15:00GR (Alpha, OTE TV)

Προηγούμενοι νικητές:

2003: Michael Schumacher (Ferrari)

2002: Michael Schumacher (Ferrari)

2001: David Coulthard (McLaren)

2000: Mika Hakkinen (McLaren)

1999: Eddie Irvine (Ferrari)

1998: Mika Hakkinen (McLaren)

1997: Jacques Villeneuve (Williams)
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ