2014-06-20 21:46:59
Φωτογραφία για Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Ιταλία - Κόστα Ρίκα 1- 0
Η Ιταλία εμπνέει όπως φαίνεται την Κόστα Ρίκα καθώς στην Βραζιλία επανέλαβε ότι πέτυχε πριν από 24 χρόνια στα Ιταλικά γήπεδα, στο Μουντιάλ του 1990.

Τότε στην παρθενική της εμφάνιση σε παγκόσμιο κύπελλο είχε περάσει από τον όμιλο νικώντας στη Γένοβα την Σκωτία με 1-0 αλλά και την Σουηδία με 2-1 ενώ ενδιάμεσα είχε χάσει με πολύ δυσκολία από την Βραζιλία στο Τορίνο με 1-0.

Τώρα 24 χρόνια μετά καταφέρνει να πετύχει κάτι που φάνταζε απίθανο σε έναν όμιλο όπου οι τρεις αντίπαλοι της έχουν να επιδείξουν επτά συνολικά κατακτήσεις του βαρύτιμου τροπαίου!

Η νίκη επί της Ιταλίας σφράγισε την πρόκριση στους «16» και σήμανε ταυτόχρονα τον αποκλεισμό της Αγγλίας.

Μένει πλέον να δούμε αν θα πάρει και την πρώτη θέση στον όμιλο κάτι που δεν φαντάζει απίθανο με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν.

Δεν αποκλείεται μάλιστα αν συμβεί αυτό να είναι η αντίπαλος της Ελληνικής ομάδας στη φάση των «16» καθώς ως πρώτη του τέταρτου ομίλου θα αντιμετωπίσει την δεύτερη του τρίτου, του ομίλου της εθνικής μας.


Η Κόστα Ρίκα μετά τη νίκη επί της Ουρουγουάης, επικράτησε 1-0 της Ιταλίας και πανηγύρισε τη πρόκριση στους «16» του εφετινού Παγκοσμίου Κυπέλλου! Με το τρίποντο αυτό πήρε το προβάδισμα και για τη πρωτιά του 4ου ομίλου, που σημαίνει ότι θα την βρει αντιμέτωπη η Ελλάδα σε περίπτωση που προκριθεί.

Α' Ημίχρονο:

Το ματς ξεκίνησε σε χαμηλό τέμπο, στα πρώτα είκοσι λεπτά δεν είχε σημειωθεί καμία ευκαιρία μπροστά από τις δύο εστίες. Η Ιταλία προσπάθησε να πάρει την κατοχή και να επιβάλει τον ρυθμό της, ενώ η Κόστα Ρίκα είχε από την αρχή στόχο να απειλήσει με αντεπιθέσεις, στις οποίες φάνηκε ότι ήταν πολύ επικίνδυνη. Στο 31' η Ιταλία έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Μπαλοτέλι, ο οποίος έγινε κάτοχος της μπάλας και βγήκε τετ α τετ με τον Νάβας, όμως η λόμπα του κατέληξε άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα μάλιστα, ο στράικερ της Μίλαν απείλησε ξανά αυτή τη φορά με μακρινό δυνατό σουτ το οποίο όμως κατέληξε άουτ. Από αυτό το σημείο και έπειτα, το παιχνίδι φάνηκε να πηγαίνει ακριβώς όπως το ήθελαν οι Κοσταρικανοί. Στο 43' φώναξαν δικαίως για μη καταλογισμό πέναλτι πάνω στον Κάμπελ, όμως αποδόθηκε η δικαιοσύνη. Η Κόστα Ρίκα κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια μπροστά στο σκορ, όταν δύο λεπτά πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου σκόραρε ο Ροουίζ με καρφωτή κεφαλιά!

Β' Ημίχρονο:

Στο δεύτερο μέρος θα περιμέναν οι περισσότεροι να αλλάξει τελείως η εικόνα της Ιταλίας ώστε να προσπαθήσει να ανατρέψει το ματς, όμως η «σκουάντρα ατζούρα» παρουσιάστηκε εκ νέου κακή, ενώ η Κόστα Ρίκα διαχειρίστηκε άψογα το παιχνίδι. Το ότι οι Ιταλοί είχαν ξεμείνει από εμπνεύσεις αποτυπωνόταν στο γεγονός ότι ακόμη και ο Πίρλο δεν ήταν σε καλή ημέρα. Μοναδική στιγμή στην οποία προσπάθησε να δημιουργήσει απειλή για την αντίπαλη άμυνα ήταν στο 53' όταν εκτέλεσε ένα φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ανάγκασε τον Νάβας να διώξει με δυσκολία. Στη συνέχεια η Ιταλία προσπάθησε να ισοφαρίσει όμως παρά την κατοχή της δεν κατάφερε να απειλήσει ποτέ ουσιαστικά, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις κινδύνευσε να δεχθεί και δεύτερο τέρμα, όπως στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Μπέρνες δοκίμασε ένα δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή το οποίο κατέληξε σύριζα άουτ. Κάπως έτσι ο Όσες σφύρισε τη λήξη του αγώνα, με τη Κόστα Ρίκα να παίρνει μία ιστορική νίκη και παράλληλα τη πρόκριση της στους «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου για δεύτερη φορά στην ιστορία της!

Παίκτης από χρυσάφι:

Η σπουδαία νίκη της Κόστα Ρίκα οφείλεται στην ομαδική της προσπάθεια και στο συνολικό ποδόσφαιρο. Δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιον, αν όμως πρέπει να βγει MVP τότε είναι φυσικά ο Ρουίζ ο οποίος σημείωσε το νικητήριο τέρμα.

Η σφυρίχτρα:

Ο Όσες έκανε αρκετά λάθη. Δεν έδωσε λανθασμένα πέναλτι πάνω στον Κάμπελ και σφύριξε ανάποδα φάουλ και λάθος οφσάιντ.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ιταλία: Μπουφόν, Νταρμιάν, Μπαρτζάλι, Κιελίνι, Αμπάτε, Ντε Ρόσι, Μότα (46' Κασάνο), Πίρλο, Μαρκίζιο (69' Τσέρτσι), Καντρέβα (57' Ινσίνιε), Μπαλοτέλι.

Κόστα Ρίκα: Νάβας, Γκαμπόα, Ντουάρτε, Γκονσάλες, Ουμάνια, Ντίας, Μπόρχες, Τεχέδα (67' Κουμπέρο), Μπολάνιος, Ρουίς (81' Μπρένες), Κάμπελ (74' Ουρένα).

Πηγή: Pamesports
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ