2014-06-21 21:45:25
Φωτογραφία για Ο καλλιτέχνης που σχεδίασε το internet σε ένα κομμάτι χαρτί
Έχετε ποτέ σκεφτεί τι μορφή θα μπορούσε να έχει το διαδίκτυο εάν ήταν πίνακας;

Ένας Βρετανός καλλιτέχνης, ο Benjamin Redford ήθελε να σχεδιάσει έναν φανταστικό κόσμο, που θα μπορούσε να είναι αυτός του διαδικτύου, έτσι έφτιαξε την Internetopia.

Πρόκειται για ένα πειραματικό σχέδιο με μία crowdsourced βάση, δηλαδή μια βάση συλλογής πληροφοριών για την δημιουργία μιας υπηρεσίας , που μπορεί να είναι δωρεάν ή επί πληρωμή.

Μέχρι τoν περασμένο Δεκέμβριο ο Redford είχε λάβει πάνω από 220 αιτήματα ανθρώπων που ζητούσαν να συμπεριφερθούν στον χάρτη συγκεκριμένα θέματα όπως μία τίγρης ή μια τρομπέτα. Υπήρχαν και άλλα αιτήματα για πολύ συγκεκριμένα πράγματα όπως χαρακτήρες από το Family Guy , τον Jake από το Time Adventure μέχρι και επτά αιτήματα για τον Waldo από το ‘’Πού είναι ο Waldo;’’.

Η Internetopia είναι ένας διαδικτυακός κόσμος φαντασίας, έτσι οτιδήποτε μπορούσε να προστεθεί ακόμα και σχέδια εντελώς ξεχωριστά. Το μόνο που ζητούσε ο Redford είναι η αγορά ενός ‘’κύβου’’ που συμβολίζει των χώρο στο siteτου, με κόστος ενός δολαρίου ανά κύβο. Μετά την αγορά που γινόταν μέσω Kickstarter (site που χρηματοδοτούνται διάφοροι σκοποί) ο Redford έλεγχε το αίτημα και σχεδίαζε ότι έχει ζητηθεί, πάνω στον ψηφιακό χάρτη του.


3021 κύβοι ήταν διαθέσιμοι για το κοινό και χρειαστήκαν τρεις μήνες για την ολοκλήρωση της. Αυτό καθιστά την Internetopia το μεγαλύτερο κομμάτι της crowdsourced τέχνης που κατασκευάστηκε ποτέ.

Ο Redford είναι λάτρης της sci-fi τέχνης και όπως είπε στην Huffington Post, του αρέσει η ιδέα ενός άπειρου, καθαρού, συστήματος με βάση την φαντασία. Ωστόσο θα ήθελε να κάνει και μία πιο ανθρώπινη εκδοχή της Internetopia.

Μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ψηφιακή πόλη, στο site του Ρέντφορντ στο

https://internetopia.squarespace.com/
πηγη
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ