2014-06-22 11:08:06
Φωτογραφία για Aχαΐα: Ανοιγμα στην τουριστική αγορά της Αγγλίας ενώ οι Γερμανοί ξανάρχονται
Βελτιωμένη εικόνα παρουσιάζει ο τουρισμός στην Αχαΐα και την Ηλεία το φετινό καλοκαίρι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του ο πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Αχαΐας και επιμελητηριακός σύμβουλος για θέματα τουρισμού Νίκος Παπαλέξης. Φέτος άνοιξε η αγορά των 'Αγγλων τουριστών στην Ηλεία κυρίως, ενώ φαίνεται ότι θα ακολουθήσει και η Πάτρα.

Χθες βρέθηκαν στην Αχαϊκή πρωτεύουσα 40 εκπρόσωποι τουριστικών γραφείων από την Μεγάλη Βρετανία, με τους οποίους συνεργάζεται και φιλοξενεί η TUI, που είναι από τους μεγαλύτερους tour operators. Στόχος ήταν η αξιολόγηση της περιοχής ως τουριστικός προορισμός που θα προτείνουν στους πελάτες τους για την επόμενη θερινή περίοδο.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης εντάσσεται στην γενικότερη προσπάθεια που καταβάλει το Επιμελητήριο Αχαΐας για την ανάδειξη της Πάτρας σε τουριστικό προορισμό.

Οι εκπρόσωποι των τουριστικών γραφείων επισκέφθηκαν τον ναό του Αγίου Ανδρέα, το κέντρο της πόλης ενώ έγινε υποδοχή στο Επιμελητήριο Αχαΐας.


Η ανθρωπογεωγραφία του τουρισμού

Σε Αχαΐα και Ηλεία αυτή την καλοκαιρινή περίοδο καταγράφεται αύξηση της έλευσης Γερμανών τουριστών που τα τελευταία χρόνια είχαν σημειώσει σημαντική μείωση. Αντίθετα περιορισμένη είναι η παρουσία Ρώσων τουριστών. Σύμφωνα με τον κ. Παπαλέξη προδιαγράφεται αύξηση στην τουριστική κίνηση αυτό το καλοκαίρι για την περιοχή, η οποία αναμένεται να κυμανθεί στο 10 με 20%, ενώ αυξημένη ήταν φέτος η παρουσία Ελλήνων τουριστών κατά το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ