2014-06-24 02:42:05
Φωτογραφία για Συνελήφθη ο στρατιώτης που σκότωσε πέντε συναδέλφους του στη Ν. Κορέα
Ο Νοτιοκορεάτης στρατιώτης που σκότωσε πέντε μέλη της μονάδας του, συνελήφθη μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα αυτοκτονίας σύμφωνα με αξιωματούχους.

Ο στρατιώτης, που κατονομάζεται μόνο ως Im, αυτοπυροβολήθηκε στο στήθος και έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Με τη σύλληψή του, ολοκληρώνεται η παρατεταμένη πολιορκία του, σε ένα δάσος κοντά στο φυλάκιο του, στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα.

Το Σάββατο το βράδυ, ο λοχίας Im πυροβόλησε και πέταξε μια χειροβομβίδα εναντίον συναδέλφων του, πριν τραπεί σε φυγή με το τουφέκι και τα πυρομαχικά του. Άλλοι επτά στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά την επίθεση, αλλά δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους.

Δεν είναι σαφές ποιο ήταν το κίνητρο πίσω από την επίθεση.

Το περιστατικό προκάλεσε ένα πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό. Χιλιάδες στρατιώτες αναπτύχθηκαν για να αποκλείσουν τις πιθανές οδούς διαφυγής, να φυλάξουν τα σύνορα μεταξύ της Βόρειας και της Νότιας Κορέας και να προστατεύσουν τις περιοχών όπου ζουν άμαχοι, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.


Σε ένα σημείο, ο Im αντάλλαξε πυροβολισμούς με στρατιώτες, τραυματίζοντας έναν. Ένας άλλος στρατιώτης τραυματίστηκε, επίσης, από φιλικά πυρά.

Τελικά, ο Im απομονώθηκε την Κυριακή σε ένα δάσος κοντά στην πόλη Goseong, στην ανατολική επαρχία Gangwon. Η οικογένειά του μεταφέρθηκε στην περιοχή για να τον πείσει να παραδοθεί.

Το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap, ανέφερε, επικαλούμενο έναν αξιωματικό του στρατού, ότι ο Im με δάκρυα στα μάτια και μίλησε με τον πατέρα και τον αδελφό του.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ