2014-06-24 08:05:05
Φωτογραφία για Ερντογάν: Τεστ για την Τουρκία οι προεδρικές του Αυγούστου
Νέο τεστ για την Τουρκία θα αποτελέσουν οι προεδρικές εκλογές του Αυγούστου, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν, επιστρέφοντας από τη Γαλλία, προσθέτοντας ότι δεν ανησυχούν για το μέλλον του κόμματος, ανεξαρτήτως ποιος θα οριστεί υποψήφιος για τις εκλογές.

Πάντως, σύμφωνα με το παρασκήνιο, ο Τούρκος Πρωθυπουργός θα λάβει την τελική του απόφαση για το αν θα είναι υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές αφού έχει στα χέρια του όλες τις δημοσκοπήσεις του κόμματος.

Πληροφορίες τον φέρουν να διεκδικεί την προεδρία του κράτους μόνο στην περίπτωση που διασφαλίσει ότι θα εκλεγεί από τον πρώτο γύρο των εκλογών στις 10 Αυγούστου. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως αν οι δημοσκοπήσεις δείξουν ότι δεν εκλέγεται από τον πρώτο γύρο τότε θα αφήσει τη θέση στον νυν πρόεδρο Αμπτουλάχ Γκιουλ. Πολιτικοί αναλυτές πιστεύουν ότι έχει ήδη γίνει συμφωνία μεταξύ των δύο προς αυτή την κατεύθυνση.


Στο μεταξύ, ο Τούρκος Πρωθυπουργός κατά την επιστροφή του από τη Γαλλία σχολίασε και την απόφαση του δικαστηρίου να αφήσει ελεύθερους τους υπόπτους για τις τηλεφωνικές υποκλοπές στο γραφείο του, παρά την ύπαρξη σοβαρών αποδεικτικών στοιχείων. "Η κίνηση αυτή οργανώθηκε από την παράλληλη δικαιοσύνη", δήλωσε ο Ταγίπ Ερντογάν υπονοώντας το κίνημα Γκιουλέν.

Ανέφερε ακόμη ότι ο αγώνας κατά της παράλληλης δομής πρόκειται να ολοκληρωθεί σύντομα, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει τις επόμενες κινήσεις του. "Αλλιώς δεν υπάρχει νόημα να κρατά κανείς τη θέση της πρωθυπουργίας και της προεδρίας και να ελέγχει η παράλληλη δικαιοσύνη τη χώρα", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
sigmalive.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ