2014-06-24 08:19:11
Φωτογραφία για Ποιες εταιρείες κολοσσοί κοντράρονται για τα περιφερειακά αεροδρόμια της Ελλάδας
Πόλο έλξης ξένων κολοσσών αποτελούν οι ιδιωτικοποιήσεις των περιφερειακών αεροδρομίων, καθώς αποτελούν τη βασική πύλη εισόδου των ξένων τουριστών στην Ελλάδα. Οι καταθέσεις των δεσμευτικών προσφορών αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στο καλοκαίρι.

Οπως γράφει και το capital.gr η ιδιωτικοποίηση συγκεντρώνει μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον από ξένους και εγχώριους κολοσσούς, δεδομένου ότι τα περιφερειακά αντιπροσωπεύουν ένα πολύ μεγάλο κομμάτι των συνολικών αφίξεων. Πρόκειται για τις κοινοπραξίες:

γαλλική Vinci με την Ελλάκτωρ,γερμανική Fraport με τον όμιλο Κοπελούζου,αργεντίνικη Corporacion America με την ΜΕΤΚΑαμερικανική Advent international

Επίσης, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει:

J&P ΆβαξΔιεθνής Αερολιμένας Αθηνώντουρκική TAVGlobal Liman IsletmeletiFlughafen MunchenAeroports De La Cote d AzurAgrokor Novaport DevelopmentEngelinvest Israel Ltd.

Τα αεροδρόμια αναμένεται να παραχωρηθούν 40 χρόνια, με δυνατότητα δεκαετούς επέκτασης της συμβατικής περιόδου παραχώρησης, ενώ ο ανάδοχος θα αναλάβει την υλοποίηση των απαιτούμενων έργων αναβάθμισης, τη συντήρησή τους και την λειτουργία τους.


Ποια αεροδρόμια αποκρατικοποιούνται

Τα αεροδρόμια που θα αποκρατικοποιούν χωρίζονται σε δύο ομάδες. Στην πρώτη είναι:

ΘεσσαλονίκηςΚέρκυραςΧανίωνΚεφαλονιάςΖακύνθουΑκτίουΚαβάλαςΑλεξανδρούποληςΑράξουΚαλαμάταςΑγχιάλου

Και στη δεύτερη ομάδα τα αεροδρόμια:

ΡόδουΚωΣάμουΜυτιλήνηςΜυκόνουΣαντορίνηςΣκιάθουΛήμνουΧίουΚαρπάθουΝέας Αγχιάλου
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Οι Γκανέζοι μήνυση στην Telegraph!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Οι Γκανέζοι μήνυση στην Telegraph!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ