2014-06-24 19:25:33
Φωτογραφία για ΖΟΥΡΟΣ : ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ Ο ΛΑΦΑΓΙΕΤ
Ο Ηλίας Ζούρος που καθιέρωσε τον Λαφαγιέτ στη στη θέση "1" θεωρεί τον νεοαποκτηθέντα παίκτη του Ολυμπιακού, πολύ καλό αμυντικό, εξαιρετικό παιδί και δουλευταρά!

Ο Έλλληνας τεχνικός που καθιέρωσε τον Όλιβερ Λαφαγιέτ στον "1", μίλησε στο "Sport24.gr" για το νέο μεταγραφικό απόκτηση των ερυθρόλευκων.

Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την απόκτηση του Όλιβερ Λαφαγιέτ, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα. Για τον Αμερικανό γκαρντ και τις ικανότητές του μίλησε ο πρώην προπονητής του Θρύλου.

Τον Ιανουάριο του 2012, ο Λαφαγιέτ υπέγραψε συμβόλαιο με την Εφές, όπου και κάθισε μέχρι να ολοκληρωθεί η σεζόν. Ακολούθησε τη Ζαλγκίρις Κάουνας, με τον Αμερικανό να πραγματοποιεί μία πάρα πολύ καλή σεζόν, φτάνοντας παράλληλα και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος Λιθουανίας. Οι εμφανίσεις του κέντρισαν την προσοχή πολλών ομάδων, με τη Βαλένθια να είναι εκείνη που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του.


Ο Λαφαγιέτ σε 40 αναμετρήσεις της κανονικής περιόδου στην Ισπανία είχε 7.9 πόντους με 40% στα δίποντα, 33% στα τρίποντα και 82% στις βολές, μαζί με 2.1 ριμπάουντ και 4.6 ασίστ ανά 22 λεπτά συμμετοχής. Στο Eurocup πετύχαινε 8,9 πόντους με 43,1% στα δίποντα, 37,7% στα τρίποντα και 97,2% στις βολές. Παράλληλα, είχε 1,7 ριμπάουντ σε 22,1 λεπτά χρόνου συμμετοχής.

Οι εμφανίσεις του ήταν φέτος πάρα πολύ καλές, όμως η ανοδική του πορεία ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια, όταν φόρεσε τη φανέλα της Εφές του Ηλία Ζούρου. Ο Έλληνας τεχνικός ήταν εκείνος που καθιέρωσε τον Λαφαγιέτ στη θέση "1" και από εκεί και πέρα κάθε σεζόν που περνούσε ο Αμερικανός γκαρντ γινόταν όλο και καλύτερος.

"Θα ήθελα να πω αρχικά πώς πρόκειται για ένα εξαιρετικό παιδί, πολύ καλό χαρακτήρα, κάτι το οποίο είναι πολύ σημαντικό. Από εκεί και πέρα, παίζει πάρα πολύ καλή άμυνα, μπορεί να πιέσει στη μπάλα και από την στιγμή που ήρθε στην Ευρώπη βελτιώνεται συνεχώς", ήταν τα πρώτα λόγια του Ηλία Ζούρου, ο οποίος στη συνέχεια δήλωσε:

"Σταδιακά ανέβαζε την απόδοση του, δούλευε πολύ και κατάφερε να φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο απόδοσης. Στην αρχή ήταν περισσότερο combo guard, αλλά στην Εφές τον χρησιμοποιήσαμε στον "1", απέκτησε εμπειρία και στη συνέχεια στην Ζαλγκίρις Κάουνας ήταν ακόμα καλύτερος.

Βελτιώνεται, όπως είπα συνέχεια και αποτελεί μία πολύ καλή επιλογή. Στην Βαλένθια τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πραγματικά απέδωσε σε υψηλό επίπεδο. Έχει καλό σουτ, είναι εξαιρετικός στα αμυντικά του καθήκοντα και διαβάζει το παιχνίδι".
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ