2014-06-25 11:48:45
Φωτογραφία για Ανταρσία φορολογουμένων φοβάται το Υπ. Οικονομικών - Δεν έχουν υποβληθεί 2,5 εκ. δηλώσεις
Δεν έχει ξανασυμβεί 6 ημέρες πριν από τη λήξη της επίσημης προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων σε σύνολο περίπου 5.800.000 φορολογικών δηλώσεων να μην έχουν υποβληθεί 2.500.000. Το γεγονός αυτό έχει θορυβήσει την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, καθώς φαίνεται πως μια παράταση στην προθεσμία υποβολής δεν λύνει το πρόβλημα ούτε της υποβολής αλλά ούτε και της πληρωμής των φόρων.

Οπως αναφέρουν λογιστές και φοροτέχνες, εφέτος οι φορολογούμενοι, ιδιαίτερα οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εισοδηματίες, θα έρθουν αντιμέτωποι με πολύ υψηλότερη φορολογία σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια. Το φαινόμενο αυτό θα είναι πολύ πιο έντονο σε όσους δηλώνουν χαμηλά ή μεσαία εισοδήματα. Αντίθετα, μισθωτοί και συνταξιούχοι, εφόσον δεν είχαν σημαντικό αριθμό φοροαπαλλαγών να συμπεριλάβουν στη φορολογική δήλωσή τους, δεν θα κληθούν να πληρώσουν παραπάνω φόρο. Μάλιστα σε ορισμένους από αυτούς ενδεχομένως να προκύψει και μείωση, γιατί έχει γίνει το προηγούμενο έτος μηνιαία παρακράτηση βάσει των συνολικών αποδοχών τους.


Τι συμβαίνει όμως και οι φορολογούμενοι αρνούνται να υποβάλουν δήλωση ενώ γνωρίζουν ότι δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτε στην προθεσμία πληρωμής των φόρων; (Και παράταση να δοθεί, η πρώτη δόση θα πρέπει να πληρωθεί ως τις 31 Ιουλίου.) Απάντηση δεν μπορεί να δώσει κανείς ή μάλλον δεν θέλει να πιστέψει κανείς στο υπουργείο Οικονομικών ότι ο λόγος είναι πως μπορεί οι συγκεκριμένοι πολίτες να μην έχουν να πληρώσουν τους φόρους και καθυστερούν νομίζοντας ότι θα μεταθέσουν για αργότερα και την πληρωμή των φόρων.

Πηγή: Tovima
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ