2014-06-25 20:45:31
Φωτογραφία για Mercedes F1: Έλλειψη επικοινωνίας!
Ο αγωνιστικός διευθυντής της ομάδας Τότο Βολφ δε δίστασε να παραδεχτεί ότι υπάρχει πρόβλημα στη λειτουργία και την πρόοδο της ομάδας λόγω της έλλειψης επικοινωνίας, της καχυποψίας και της ανταγωνιστικότητας ανάμεσα σε Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ.

Στο Καναδά η ομάδα έχασε τη νίκη λόγω της κόντρας των δυο πιλότων, στην Αυστρία έχασε την pole και χρειάστηκε να οριοθετηθεί ο ρυθμός για να εξασφαλιστεί το 1-2 την Κυριακή.

Μιλώντας σχετικά ο Τότο Βολφ τόνισε: «Πρώτη μας προτεραιότητα πρέπει να είναι η ελευθερία των οδηγών να συναγωνίζονται ο ένας τον άλλο. Δε θέλουμε να παρεισφρήσουμε σ’ αυτή την κόντρα και να την οριοθετήσουμε. Όμως πρέπει να παραδεχτώ πως μετά τα ελεύθερα του Σαββάτου στην Αυστρία δεν ήμασταν σε καλή κατάσταση και η ατμόσφαιρα στα πιτ σε αντίθεση με άλλους αγώνες δεν ήταν καλή. Το κλίμα είναι άκρως ανταγωνιστικό, δεν υπάρχει επικοινωνία και ανταλλαγή στοιχείων και πρέπει να σιγουρευτούμε ότι αυτό δε θα αποβεί επιζήμιο για την ομάδα
. Πρέπει να δουλεύουν όλοι μαζί, οι οδηγοί και οι μηχανικοί και από τα δυο μονοθέσια, αυτό το πνεύμα με εκφράζει και θέλω να διατηρήσω. Δεν έχει να κάνει με τη νίκη στους επόμενους δυο αγώνες αλλά με το αν θα παραμείνουμε ανταγωνιστικοί τα επόμενα δυο χρόνια. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να μαθαίνουμε σε κάθε αγώνα και μπορούμε να μάθουμε μόνο αν έχουμε ανοικτή επικοινωνία και συνεργασία».

Ο Τότο Βολφ καλείται να διαχειριστεί μια εκρηκτική κατάσταση στα πιτ της Mercedes.

Φυσικά ο Βολφ παραδέχεται πως δεν είναι εύκολο να πείσει τους Χάμιλτον και Ρόσμπεργκ να μοιράζονται στοιχεία και μυστικά: «Πρέπει να διατηρήσουμε ένα επίπεδο επικοινωνίας και ανταλλαγής πληροφοριών. Προφανώς το κλίμα ανάμεσά τους είναι άκρως ανταγωνιστικό και όσο προχωρά η σεζόν θα εντείνεται περισσότερο. Η επικοινωνία βοηθά στην ανταλλαγή οπτικών και γνώσεων. Πρέπει να το δούμε πολύ προσεκτικά. Δε θέλουμε να παίζουμε κρυφτούλι με τις ικανότητες του μονοθεσίου ως το Q3 γιατί πρέπει να κατανοήσουμε νωρίτερα πως μπορούμε να βελτιώσουμε το μονοθέσιο. Δε θέλουμε ούτε γύρους ημιτελείς, ούτε στρουθοκαμηλισμούς. Πρέπει να μαθαίνουμε συνέχεια για το μονοθέσιο. Οι οδηγοί έχουν στο μυαλό τους τον τίτλο εμείς θέλουμε το πρωτάθλημα στους κατασκευαστές αλλά και έναν εκ των δυο πρωταθλητή. Ας πάρουμε πρώτα το πρωτάθλημα κατασκευαστών και μετά τους αμολάμε να κοντραριστούν ελεύθερα».
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ