2014-06-26 11:44:25
Φωτογραφία για Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2014: Στους 16 η Ελβετία με 3-0 την Ονδούρα
Η Ελβετία με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σακιρί, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ (6', 31', 71' ) συνέτριψε με 3-0 την Ονδούρα στο «Αρένα Αμαζόνια» στο πλαίσιο της τρίτης αγωνιστικής του 5ου ομίλου του Μουντιάλ της Βραζιλίας και ακολούθησε τη Γαλλία στους 16 της διοργάνωσης. Στην επόμενη φάση το συγκρότημα του Χίτζφελντ θα βρει στον δρόμο του την Αργεντινή.

Ο αγώνας

Το ματς είχε μονόπλευρο ενδιαφέρον καθώς οι Ελβετοί ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη για να προκριθούν ως δεύτεροι του 5ου ομίλου, πίσω από τη Γαλλία, τη στιγμή που η Ονδούρα είχε ήδη αποχαιρετήσει τη διοργάνωση.

Η αλήθεια είναι ότι οι Ευρωπαίοι δεν αγχώθηκαν και ιδιαίτερα, αφού μόλις στο 6' ο Σακίρι εξαπέλυσε κεραυνό και άνοιξε το σκορ. Αξίζει να σημειωθεί ότι με την επιτυχία του Ελβετού με το νούμερο "23", έχουν ήδη πετύχει γκολ όλες οι φανέλες του Παγκοσμίου Κυπέλλου, εκτός από το "1".

Ο 22χρονος άσος της Μπάγερν ήταν σε σπουδαία μέρα και στοο 36΄ έκλεψε τη μπάλα από τον Μπερνάρντες στο χώρο του κέντρου, προχώρησε και με νέο εξαιρετικό σουτ έγραψε το 2-0 στο 31'.


Από τη στιγμή εκείνη, τα πάντα στο Μανάους είχαν κριθεί και τα... smartphone στον πάγκο των Ελβετών ήταν "καρφωμένα" στις εξελίξεις από το Ρίο, όπου ο Ισημερινός αντιμετώπιζε τη Γαλλία.

Από την πλευρά τους οι παίκτες της Ονδούρας επιδίωξαν να ξαναμπούν στο παιχνίδι, αλλά ο Αργεντινός διαιτητής τους στέρησε την ευκαιρία αυτή, όταν αρνήθηκε καθαρό πέναλτι και αποβολή του Τζουρού, όταν ο Τζέρι Παλάσιος βρέθηκε μόνος με τον Μπενάλιο στο 62'.

Λίγο αργότερα, ο Τσερντάν Σακίρι ολοκλήρωσε τον ελβετικό θρίαμβο με το τρίτο προσωπικό του γκολ, μετά από ασίστ του Σερ στο 71'.

Στο σημείο εκείνο τελείωσε και η υπόθεση-πρόκριση, αφού για να χαθεί θα έπρεπε στον άλλον αγώνα ο Ισημερινός να νικήσει με δύο γκολ διαφορά τη Γαλλία. Φυσικά κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ και το συγκρότημα του Χίτσφελντ πήρε το δεύτερο εισιτήριο για τους 16.

Ονδούρα-Ελβετία 0-3 (ΝΕΡΙΤ SPORTS)

Γκολ: 6', 31', 71' Σακίρι (Eλβετία)

Κίτρινες: Τζέρι Παλάσιος (Ονδούρα)

Κόκκινες:

Δοκάρια:

Ονδούρα (Λουίς Σουάρες): Βαγιαδάρες, Φιγκερόα, Μπερνάρντες, Γκαρσία, Ο. Παλάσιος, Μπένγκτσον, Κόστλι (40' Τζόνι Παλάσιος), Μπόνιεκ, Εσπινόσα (46' Μάρβιν Τσάβες), Κλάρος, Μπέκελες

Ελβετία (Ότμαρ Χίτζφελντ): Μπενάλιο, Λιχτστνάινερ, Ινλέρ, Τσάκα, Μπεχράμι, Ροντρίγκες, Μεχμέντι, Ντρμιτς (73' Σεφέροβιτς), Τζουρού, Σερ, Σακίρι (87' Τζεμαϊλί)

Πηγή: Zougla
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ