2014-06-26 18:07:57
Φωτογραφία για Ελεύθεροι οι αστυνομικοί για το κύκλωμα ναρκωτικών - Ισόβια σε 4 Αλβανούς
Σε οκτώ χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης δυο αστυνομικοί που κατηγορούνταν ότι συμμετείχαν στη μεγάλη υπόθεση του κυκλώματος εμπορίας ναρκωτικών κι αντιμετώπιζαν, μεταξύ άλλων, κατηγορίες για παράβαση καθήκοντος, κατάχρηση εξουσίας, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Άλλοι πέντε αστυνομικοί καταδικάστηκαν σε δύο, τρία, τριάμισι, τεσσεράμισι και πέντε χρόνια φυλάκιση αντίστοιχα για την ίδια υπόθεση, ενώ το δικαστήριο αθώωσε τον πρώην διοικητή του τμήματος Πλατείας Δημοκρατίας. Οι καταδικασθέντες αστυνομικοί, οι οποίοι άσκησαν έφεση, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση κατηγορούνταν συνολικά 68 άτομα, μεταξύ των οποίων και δύο Αλβανοί, στους οποίους το δικαστήριο απέδωσε ηγετικό ρόλο. Τέσσερις Αλβανοί καταδικάστηκαν σε ισόβια, ενώ τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος σε δύο έως 14 χρόνια φυλάκιση.

Η υπόθεση είχε αποκαλυφθεί το Δεκέμβριο του 2012 και το κύκλωμα διακίνησε, από το Νοέμβριο του 2011 έως τον ίδιο μήνα του επόμενου έτους, 326 κιλά κάνναβης και 26 κιλά ηρωίνης.
thestival.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ