2014-06-27 04:42:06
Φωτογραφία για Ξεκινούν απεργίες των μεταλλεργατών στη νότια Αφρική
Το σωματείο εργαζομένων στις μεταλλευτικές βιομηχανίες της Νοτίου Αφρικής, ανακοίνωσε ότι τα μέλη του θα προχωρήσουν σε γενική απεργία από την 1η Ιουλίου.

Το σωματείο National Union of Metalworkers of South Africa –NUMSA, που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στους μεταλλευτικούς κλάδους, ζητεί αυξήσεις μισθών 12% για τα 230.000 μέλη του.

Ανακοίνωσε ότι πλέον είναι αναπόφευκτη η κινητοποίηση, δεδομένου ότι έχει ήδη καταθέσει καλύτερη προσφορά από το αρχικό αίτημα για αύξηση 15%.

Οι εταιρίες των κλάδων μηχανολογικού εξοπλισμού και αυτοκινητοβιομηχανιών, δήλωσαν ότι δεν είναι σε θέση να αντεπεξέλθουν στα αιτήματα.

Επικρατούν πάντως φόβοι ότι η απεργία θα έχει έντονες επιπτώσεις στην οικονομία -και ειδικά στην κατασκευή δύο μεγάλων σταθμών ενέργειας που έχει προγραμματιστεί να ξεκινήσει σύντομα.

Πριν λίγες ημέρες τελείωσε η πιο μακρόχρονη απεργία στην ιστορία της Νοτίου Αφρικής, όταν οι εργαζόμενοι στα ορυχεία πλατίνας επέστρεψαν στις δουλειές τους μετά από 5 μήνες κινητοποιήσεων, που προκάλεσαν μεγάλες επιπτώσεις στις τιμές του πολυτίμου μετάλλου.
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ