2014-06-27 04:51:09
Φωτογραφία για Ενημερωτική Επίσκεψη Περιφερειάρχου στο Δήμο Πεντέλης για το Πεντελικό Περιβάλλον
Μετά από πρωτοβουλία της νεοεκλεγείσασας Περιφερειάρχου Αττικής κ. Δούρου Ρένας, ο Δήμαρχος Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης την υποδέχθηκε στο Δημαρχείο Πεντέλης, την Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014 το πρωί, στο πλαίσιο των ενημερωτικών συζητήσεων της Περιφερειάρχου για τη λήψη προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας από τις δασικές πυρκαγιές στο Πεντελικό βουνό, μέτρα τα οποία έχουν ήδη ληφθεί για την αντιπυρική περίοδο 2014 .

Στην ενημερωτική σύσκεψη συμμετείχαν επίσης ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Β.Τομέα κ. Καραμέρος Γιώργος, η Βουλευτής κ. Καφαντάρη Χαρά, ο Διοικητής Π.Υ Αθηνών Αρχιπύραρχος Ανδρεόπουλος Μιχάλης, ο Διοικητής του 9ου Πυροσβεστικού Σταθμού κ. Τσιαπούρας Ηλίας, ο Διοικητής του 12ου Πυροσβεστικού σταθμού κ. Καρακώστας Γιάννης, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ, ο Δασάρχης Πεντέλης, Περιφερειακοί Σύμβουλοι Δήμαρχοι όμορων Δήμων, Εθελοντές και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Ο Δήμαρχος Πεντέλης και Επίτιμος Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας Πεντέλης Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης, κατ΄ αρχάς αναφέρθηκε στο Πεντελικό περιβάλλον, το οποίο έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια από την έλλειψη και λειτουργία ενός

Προηγμένου κρατικού συστήματος πολιτικής προστασίας (πυροπροστασία- πυρασφάλεια) με βάση την πρόληψη.

Στην συνέχεια ανέπτυξε με παράλληλη προβολή διαφανειών τη στρατηγική, λειτουργία και το έργο της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και του Εθελοντισμού, υλοποιώντας την πρόληψη με επιτήρηση και άμεση επέμβαση. Ανέφερε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί για την αντιπυρική περίοδο καθώς και τις σημαντικότερες δράσεις και εθελοντικές συνέργειες, στην ζώνη ευθύνης του Δήμου.

Στην πρώτη σύσκεψη η οποία έγινε σε κλίμα συνέργειας καταγράφηκαν και τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι στην οργάνωση και ομαλή λειτουργία της πολιτικής προστασίας, από τις τοποθετήσεις και των άλλων εμπλεκομένων φορέων.

Η Περιφερειάρχης κα Δούρου επεσήμανε ότι η συνάντηση αυτή έχει ως στόχο τη συνολική ενημέρωση στα μέτρα πυροπροστασίας, επισημαίνοντας «το έργο του Δημάρχου Πεντέλης επί σειρά ετών, ο οποίος έχει επιδείξει με υποδειγματικό τρόπο πολιτικές που δείχνουν το δρόμο που θά’πρεπε να ακολουθήσουμε σε Εθνικό επίπεδο. Δεν είναι τυχαίο ότι για το Δήμαρχο πρωτίστως η πυροπροστασία οφείλει να στηρίζεται στην πρόληψη και δευτερευόντως στην καταστολή, δίνοντας έμφαση τόσο στον Κεντρικό όσο και στο Περιφερειακό σχεδιασμό».

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Δημήτρης Στεργίου- Καψάλης ξενάγησε την Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες της «στα πεδία δράσης» και συγκεκριμένα στο Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πεντέλης (Κ.ΕΠΙΧ), στον όρχο των πυροσβεστικών μέσων Πολιτικής Προστασίας, στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο, στις υδατοδεξαμενές πλήρωσης ελικοπτέρων πυρόσβεσης και στο πυροφυλάκιο στην περιοχή Μικρής Καλλιθέας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ