2014-06-27 11:50:23
Φωτογραφία για Πάτρα: Σε αποχή σισσιτίου 550 κρατούμενοι των φυλακών Αγ. Στεφάνου
Σε αποχή από το συσσίτιο έχουν κατέλθει 550 κρατούμενοι των φυλακών του Αγίου Στεφάνου αλλά και άλλων φυλακών της χώρας, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο που προωθεί τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας. Συνολικά πάνω από 3.000 είναι οι κρατούμενοι σε όλη τη χώρα που συμμετέχουν στην αποχή από το συσσίτιο.

Συγκεκριμένα στις φυλακές Κορυδαλλού: Συμμετέχουν 1.300 κρατούμενοι. Φυλακές Κέρκυρας: Συμμετέχουν 120 κρατούμενοι. Φυλακές Αυλώνα: Συμμετέχουν 100 κρατούμενοι Φυλακές Νιγρίτα Σερρών: Συμμετέχουν 80 κρατούμενοι. Φυλακές Δομοκού: Συμμετέχουν τέσσερις πτέρυγες, δηλαδή 240 άτομα. Φυλακές Γρεβενών: Συμμετοχή 400 άτομα. Φυλακές Μαλανδρίνου: Συμμετέχουν 120 άτομα. Φυλακές Πατρών: Συμμετέχουν περίπου 550 κρατούμενοι. Φυλακές Αλικαρνασσού: Καθολική αποχή συσσιτίου. Φυλακές Τρικάλων: 120 κρατούμενοι. Φυλακές Ναυπλίου: 35 κρατούμενοι.

Παρέμβαση από Κανελλοπούλου

Σχετικά με το σχέδιο νόμου για τη δημιουργία των φυλακών τύπου Γ' και την απεργία πείνας των κρατουμένων, η βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Κανελλοπούλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Το σχέδιο νόμου που προωθεί η Κυβέρνηση για τη δημιουργία των λεγόμενων φυλακών τύπου Γ έχει δημιουργήσει μία εκρηκτική κατάσταση μέσα στις φυλακές, ενώ σύσσωμες οι οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν τα υπό κατασκευή ελληνικά Γκουαντανάμο. Πρόκειται για φυλακές στις οποίες οι κρατούμενοι δεν θα έχουν στοιχειώδη δικαιώματα που αναγνωρίζει ο σωφρονιστικός κώδικας, όπως επισκεπτήρια, άδειες, επικοινωνία και εργασία. Περίπου 3.000 κρατούμενοι έχουν προχωρήσει σε αποχή συσσιτίου, διαμαρτυρόμενοι για το απάνθρωπο και αναχρονιστικό αυτό μέτρο. Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και πολλοί κρατούμενοι στις φυλακές του Αγίου Στεφάνου. Προφανώς η Κυβέρνηση ξεχνάει ότι η Ελλάδα έχει καταδικαστεί ουκ ολίγες φορές από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για τις απάνθρωπες συνθήκες κράτησης».
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ