2014-06-28 11:56:49
Φωτογραφία για Το ρωσικό ναυτικό θα παραλάβει μη επανδρωμένες υποβρύχιες συσκευές ικανές να λειτουργούν αυτόνομα μέχρι και 90 μέρες
Μη επανδρωμένες υποβρύχιες συσκευές, που είναι σε θέση να λειτουργούν αυτόνομα μέχρι και 90 μέρες σε βάθος μέχρι και 300 μέτρων, θα σχεδιαστούν για το ρωσικό ναυτικό ως το 2017.

Αυτές οι υποβρύχιες συσκευές θα εφοδιαστούν με σύστημα προήγησης GLONASS και θα είναι σε θέση να φέρουν μέχρι και επτά κιλά εξοπλισμού για συγκέντρωση πληροφοριών. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ιζβέστια», οι υποβρύχιες συσκευές, οι οποίες θα σχεδιαστούν για το ναυτικό, προορίζονται για την «παρακολούθηση της ωκεανογραφικής κατάστασης όπου δεν είναι σκόπιμο ή είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν άλλα μέσα, ιδιαίτερα στην αρκτική ζώνη της Ρωσίας». Θα μετακινούνται με προπέλα και γενικά θα μοιάζουν σαν τορπίλα, μέσα στο κέλυφος της οποίας θα βρίσκεται ένας ερμητικός θάλαμος, χωρισμένος σε δύο τμήματα. Στο ένα τμήμα θα βρίσκεται αέρας και στο άλλο θα έχει υγρό, που θα συμπιέζει τον αέρα με το άνοιγμα της βαλβίδας. Η υποβρύχια συσκευή θα βυθίζεται με τη μείωση του όγκου του αέρα, ενώ για την ανάδυση το υγρό αντλείται πίσω στο δικό του τμήμα του θαλάμου. Η κίνηση θα κατευθύνεται με φτερά ή με μετακινούμενο εσωτερικό έρμα.
briefingnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ