2014-06-29 14:13:05
Φωτογραφία για Ο Οτζαλάν χαιρετίζει το νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των Κούρδων στην Τουρκία
Το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο της Τουρκίας για τα δικαιώματα των Κούρδων,  χαιρέτησε με μήνυμά του μέσα από τη φυλακή ο ηγέτης του PKK Αμπτουλάχ Οτζαλάν.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου ο Οτζαλάν το χαρακτήρισε ως "ιστορική εξέλιξη", σε μήνυμα που παρέδωσε γραπτώς την Πέμπτη στους δικηγόρους του που τον επισκέφθηκαν στη φυλακή.

Ο Hasip Kaplan, βουλευτής με το Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα (HDP) της Τουρκίας, χαρακτήρισε από την πλευρά του την κίνηση πολύ θετικό βήμα για την αναγνώριση των Κούρδων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο έρχεται στην ίδια στιγμή που αναμένεται να εξαγγείλει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Τουρκίας ο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος έχει κάνει "επίθεση φιλίας" στους Κούρδους, προκειμένου να τον στηρίξουν με τις ψήφους τους.

Ο Τούρκος αναπληρωτής πρωθυπουργός υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο θα έχει ψηφιστεί μεχρι τις 25 Ιουλίου, πριν κλείσει η Τουρκική Βουλή για τις θερινές διακοπές. "Η βία τελειώνει και έρχεται η ώρα που θα πρέπει οι πολίτες να καταθέσουν τα όπλα τους και να επιστρέψουν στην φυσιολογική κοινωνική ζωή", είπε ο Μπεσίρ Αταλάι.
Capital
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ