2014-06-30 16:15:35
Φωτογραφία για Υπογραφές προς τον Υπουργό μαζεύουν οι φοιτητές που κινδυνεύουν με διαγραφή...
Σε μία πρωτότυπη κίνηση προχώρησαν φοιτητές που βρίσκονται αντίθετοι με τις διαγραφές τους (οι αναφερόμενοι ως αιώνιοι), που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο, από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ...

Συγκεκριμένα όπως αναφέρουν στα FoititikaNea.gr, μαζεύουν υπογραφές μέσω ίντερνετ για μια επιστολή που θα αποστείλουν στον Υπουργό Παιδείας για να αποτρέψουν αυτή την ενέργεια.

Συγκεκριμένα η επιστολή έχει ως εξής:

Γιατί είναι σημαντικό;

Ο Ν. 4009/2011 προβλέπει οριζόντιες διαγραφές φοιτητών (από τον Αύγουστο 2014) με μόνο κριτήριο το έτος εισαγωγής τους στις σχολές. Λειτουργεί τιμωρητικά, χωρίς να εξετάζει ούτε τις συνθήκες της καθυστέρησης των σπουδών, ούτε τη συμμετοχή με οποιοδήποτε τρόπο στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Το μέτρο της διαγραφής είναι άδικο και εσφαλμένο:

α) παιδαγωγικά (για όσους επιμένουν να προσπαθούν να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους κι ΕΝΩ προωθείται η εξ αποστάσεως και η δια βίου εκπαίδευση),


β) κοινωνικά (επηρεάζεται καθοριστικά το μέλλον χιλιάδων ανθρώπων και των οικογενειών τους) και

γ) οικονομικά (η παράταση των σπουδών ΔΕΝ επιβαρύνει ΚΑΘΟΛΟΥ το κράτος, αφού καταργείται πλήρως κάθε φοιτητική παροχή και οι υπερβαίνοντες τα όρια φοίτησης συμμετέχουν ΜΟΝΟ σε εξετάσεις).

Θα κριθεί ιδιαίτερα αδυσώπητο, αν κι εφόσον επιβληθεί στις τρέχουσες οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα.

Κατά συνέπεια, ζητούμε την ομαλή και δίκαιη διευθέτησή του θέματος ώστε να διαγράφονται μόνο όσοι φοιτητές δεν ενδιαφέρονται να συνεχίσουν τις σπουδές τους, (με κατάλληλη χρήση-εφαρμογή της σχετικής διάταξης, της παρ. 2, του άρθρου 33) εφόσον εν γνώσει τους δεν θα ανανεώνουν, κατ’ επανάληψη, την προβλεπόμενη, εγγραφή τους στην αρχή κάθε εξαμήνου.

Εάν θέλεις να δώσεις και εσύ την υπογραφή σου μπορείς να το κάνεις εδώ:

Προς τον Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων: Κύριο Ανδρέα Λοβέρδο: ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ (βάσει του Ν.4009/2011)

Πηγή: FoititikaNea.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ