2014-06-30 17:20:11
Φωτογραφία για Ο Κώστας Χαρδαβέλλας αποκαλύπτει ποιος και γιατί δεν ήθελε να μάθουμε την αλήθεια για τα πετρέλαια
Ο δημοσιογράφος Κώστας Χαρδαβέλλας ήταν από τους πρώτους που έκανε σειρά εκπομπών για τα πετρέλαια που βρίσκονται στο υπέδαφος της Ελλάδας. Τότε, πριν από πέντε χρόνια, είχε δεχθεί λυσσαλέο πόλεμο για τις αποκαλύψεις του.

Σήμερα με άρθρο του στο newsbomb.gr, εξηγεί το γιατί:

«Αύριο στο Λονδίνο θα μάθουμε επιτέλους –χωρίς τις υπερβολές ή τις μιζέριες του παρελθόντος- τι ακριβώς κρύβει στα σπλάχνα της η ελληνική γη. Ας περιμένουμε λοιπόν 24 ώρες και μετά ας το γιορτάσουμε ή ας το χλευάσουμε, αυτό που ξεκίνησα πριν 5 χρόνια στο ALTER, με μία σειρά εκπομπών για τα ελληνικά πετρέλαια και το φυσικό αέριο που μας έκρυβαν για τους δικούς τους λόγους, οι κυβερνήσεις των τελευταίων 50 ετών.

Βέβαια δεν είμαι ο μόνος που φώναζε ότι μας κρύβουν την αλήθεια για έναν ενεργειακό θησαυρό που υπάρχει σε Ιόνιο, Γιάννενα, Πάτρα, Κατάκολο, Κρήτη και Καστελλόριζο. Υπήρχαν πολλοί σύντροφοι σε αυτόν τον αγώνα ανάδειξης του ενεργειακού πλούτου της χώρας.


Όπως επίσης ήταν και πολλοί άλλοι, που χλεύασαν αυτόν τον δημοσιογραφικό αγώνα ή προσπάθησαν να υποβαθμίσουν τις αποκαλύψεις για τα πετρέλαια και με λοιδόρησαν, προσπάθησαν να με διαψεύσουν ή με ειρωνεύτηκαν σε βουλή και σε διάφορα ΜΜΕ (π.χ Γιώργος Παπανδρέου, Θόδωρος Πάγκαλος, Σταύρος Θεοδωράκης και λοιποί συγγενείς).

Ο καθένας από όλους αυτούς, βέβαια, είχε το λόγο του να μειώσει το θέμα του ελληνικού ενεργειακού πλούτου. Στην Ελλάδα όταν είσαι λαμόγιο πολιτικός ή δημοσιογράφος (και δεν εννοώ ότι είναι οι τρεις προηγούμενοι) μπορεί και να σε κάνουν υπουργό. Όταν τίμια και χωρίς συμφέρον καταθέτεις την αλήθεια, κάποιοι που δεν την θέλουν αυτήν την αλήθεια, σε παρουσιάζουν σαν καραγκιόζη και παραμυθά.

Από αύριο ελπίζω να το βουλώσουν όσοι προσπαθούσαν (γιατί άραγε; βρείτε το) να μειώσουν τις δημοσιογραφικές μας έρευνες για τα πετρέλαια. Και για όσους υστερόβουλους ή όχι με ρωτάνε επίμονα τον τελευταίο καιρό, ποια θέση θα μου δώσουν μετά από όλα αυτά στον κρατικό φορέα διαχείρισης πετρελαίων, τους απαντάω δημόσια και ας το γράψουν αυτό να το βλέπουν, ΚΑΜΙΑ. Ούτε το ζήτησα ούτε μου πρότειναν. Αλλά δεσμεύομαι δημόσια ότι ποτέ στη ζωή μου δεν θα έχω μία θέση, εργασία, σχέση με όλο αυτό το σύστημα του ενεργειακού μας θησαυρού.

Μερικά πράγματα, ένας δημοσιογράφος πρέπει απλά να τα κάνει για την πατρίδα.

Για την Ελλάδας μας.»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Θέλει Χολέμπας η Ρόμα
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Θέλει Χολέμπας η Ρόμα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ