2014-07-02 07:54:19
Φωτογραφία για Τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης στο iPhone 5,5 ιντσών
Οι φήμες στο διαδίκτυο αναφέρουν πως το το επόμενης γενιάς iPhone της Apple θα περιλαμβάνει βελτιώσεις σε επίπεδο cameras με τη μορφή της οπτικής σταθεροποίησης εικόνας, με τη χρήση του αισθητήρα της εταιρείας InveSense.

Σύμφωνα όμως με μία νέα πρόβλεψη των αναλυτών της Pacific Crest Securities, John Vinh και Kevin Chen, η οπτική σταθεροποίηση εικόνας αναμένεται να περιοριστεί ως χαρακτηριστικό μόνο στο μεγαλύτερο μοντέλο iPhone των 5,5 ιντσών. Οι δύο αναλυτές πιστεύουν πως η Apple θα κάνει χρήση αυτού του χαρακτηριστικού προκειμένου να διαφοροποιήσει τη μεγαλύτερη συσκευή με ένα επιπλέον κόστος της τάξεως των 4-5 δολαρίων. 

Το οπτικό σύστημα σταθεροποίησης εικόνας (OIS) έχει σχεδιαστεί προκειμένου να αντισταθμίσει τους κραδασμούς/κινήσεις κατά την καταγραφή περιεχομένου και να σταθεροποιήσει τόσο τις φωτογραφίες όσο και τη λήψη video, χρησιμοποιώντας είτε φακό τεχνολογίας με δυνατότητα σταθεροποιήσης εικόνας ενσωματωμένη ή ξεχωριστό αισθητήρα
. Στο παρελθόν η τεχνολογία αυτή ήταν περιορισμένη κυρίως στις συμβατικές ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές, αλλά πρόσφατα, οι κατασκευαστές smartphones όπως η Google, HTC, Nokia, LG κ.λ.π., έχουν ενσωματωμένα συστήματα OIS, για την βελτίωση των φωτογραφιών των συσκευών τους. Επί του παρόντος το iPhone 5s, χρησιμοποιεί τεχνικές σταθεροποιήσης εικόνας που βασίζονται στο λογισμικό, τεχνικές οι οποίες θεωρούνται κατώτερες.

Η Αpple έχει ως στόχο να βελτιώσει την ποιότητα των φωτογραφιών από μοντέλο σε μοντέλο, γι αυτό και φήμες για νέες τεχνικές σταθεροποίησης εικόνας, έχουν κάποια βάση. Η εταιρεία επίσης έχει ιστορία στον περιορισμό κάποιων χαρακτηριστικών για το μοντέλο - ναυαρχίδα, όπως ο αισθητήρας Touch ID στο iPhone 5s. Τώρα που ως ναυαρχίδα φημολογείται το 5,5 ιντσών iPhone 6, ίσως η σταθεροποίηση να συμπεριληφθεί μόνο σε αυτό το μοντέλο.

Επιπλέον οι φήμες αναφέρουν για ένα αυξημένο κόστος κατά 100 δολάρια ακριβότερο από την έκδοση των 4,7 ιντσών και πως θα είναι το μοντέλο που θα φέρει οθόνη με βάση κρυσταλλικής αλουμίνας. Μαζί με την τεχνολογία σταθεροποιήσης εικόνας οι αναλυτές Chen και Vinh είναι πεπεισμένοι πως το επερχόμενο iPhone 6 των 5,5 ιντσών θα υποστηρίζει και τεχνολογία NFC ,σύμφωνα με πηγές της εφοδιαστικής αλυσίδας. Εδω φαίνεται πως επαληθεύονται προηγούμενες φήμες για την ανάπτυξη NFC για το επερχόμενης γενιάς iPhone, στα πλαίσια μίας υλοποιήσης λύσης πληρωμών μέσω κινητού. 

Αρχικά θεωρήθηκε πιθανό η διάθεση σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα των δύο συσκευών, λόγω προβλημάτων παραγωγής της εκδόσεως των 5,5 ιντσών, εν τούτοις αναμένεται να κυκλοφορήσουν ταυτόχρονα, ύστερα από την επίλυση των προβλημάτων αυτών από την Apple.

Πέραν των αναλυτών της Pacific Crest Securities, ο Ming-Chi Kuo της KGI Securities προβλέπει επίσης πως το μεγαλύτερο iPhone των 5,5 ιντσών θα είναι το μόνο μοντέλο με τεχνολογία οπτικής σταθεροποίησης εικόνας.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ