2014-07-02 13:42:28
Φωτογραφία για Αχαΐα - Ηλεία: Στο Βαθμολογικό Κέντρο των Λιοσίων έγινε η σφαγή των υποψηφίων στο μάθημα της Έκθεσης
Σοβαρό πρόβλημα ανακύπτει με την βαθμολόγηση των γραπτών στο μάθημα της έκθεσης για τους υποψηφίους φέτος στις Πανελλήνιες Εξετάσεις από τους νομούς Αχαΐας και Ηλείας.

Οι φιλόλογοι της Πάτρας μιλούν για κανονική «σφαγή» των υποψηφίων και για τρόπους βαθμολόγησης που δεν εδράζονται σε ενιαία κριτήρια, σημειώνοντας παράλληλα ότι ακόμη και αριστούχοι σε άλλα μαθήματα βαθμολογήθηκαν στην έκθεση με 12 ή 13, και μάλιστα όταν φέτος η επιλογή του θέματος στο οποίο εκλήθησαν να διαγωνιστούν χαρακτηρίστηκε «αναμενόμενη» και «βατή».

Τα γραπτά των υποψηφίων από την Αχαΐα και την Ηλεία βαθμολογήθηκαν στο Βαθμολογικό Κέντρο των Λιοσίων, στην Αθήνα. «Είναι προφανές ότι υπάρχει πρόβλημα. Θα περιμένουμε στοιχεία για τις βαθμολογήσεις στο μάθημα της έκθεσης και από άλλες περιοχές της χώρας ώστε να έχουμε μια σαφέστερη εικόνα», δήλωσε στην εκπομπή «Αλφαβήτα» των Δημήτρη Αβραμίδη και Απόστολου Βουλδή στον Αντέννα Πάτρας 105,3 ο Πρόεδρος της Ένωσης Φιλολόγων Πάτρας Γιάννης Παππάς.


Ο κ. Παππάς είπε επίσης ότι μόνη λύση ώστε να μην δημιουργούνται προβληματικές συνθήκες στην βαθμολόγηση είναι η συγκρότηση ενός Ειδικού Σώματος Διορθωτών, κάτι που έχει ήδη προταθεί. Πρόσθεσε δε ότι κάθε χρόνο, ειδικά στο μάθημα της έκθεσης, υπάρχει μεγάλο ποσοστό αναβαθμολογήσεων που ξεπερνά το 20%.

Πάντως, το θέμα προκαλεί εύλογα ερωτηματικά πέραν φυσικά της αναστάτωσης σε χιλιάδες οικογένειες υποψήφιων σε Αχαΐα και Ηλεία και είναι σαφές ότι απαιτείται μια επίσημη αντίδραση από την πλευρά του Υπουργείου Παιδείας.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προχωράει του «Κάρα»
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προχωράει του «Κάρα»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ