2014-07-02 19:38:19
Φωτογραφία για Πάτρα: Μπαμπά, μας σκότωσαν. Άδικα φύγαμε... Να είσαι δυνατός...
Βυθισμένος στο πένθος και γεμάτος οργή εναντίον του ανθρώπου που θέρισε δύο ζωές, ο Παναγιώτης Κοντάρας, πατέρας της 24χρονης φοιτήτριας που σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής σε τροχαίο δυστύχημα στην Πάτρα μαζί με τον 23χρονο σύντροφό της, μίλησε στην «Espresso» για το αδικοχαμένο αγγελούδι του, προειδοποιώντας ότι μπορεί να φτάσει στο σημείο ακόμη και να πάρει τον νόμο στα χέρια του, αν η Δικαιοσύνη δεν τιμωρήσει τον ποδοσφαιριστή γνωστής ομάδας, που προκάλεσε τον θάνατο των δύο παιδιών! Ο χαροκαμένος πατέρας, κτηνοτρόφος από τις Αχαρνές, άνοιξε την καρδιά του λίγες ώρες προτού συνοδεύσει τη λατρεμένη κόρη του στην τελευταία της κατοικία. Με πόνο ψυχής και όση δύναμη του έχει απομείνει, εκμυστηρεύτηκε όσα του ζήτησε η Εφη να κάνει, όταν τον «επισκέφθηκε» στον ύπνο του λίγες ώρες αφότου είχε ξεψυχήσει Το πολυτιμότερο δώρο

«Μπαμπά, μας σκότωσαν. Αδικα "φύγαμε"... Να είσαι δυνατός γιατί έχεις πολλή δουλειά μπροστά σου...» του είπε
. Ο πόνος του πατέρα συγκλονίζει και τα λόγια του μοιάζουν με γροθιά στο στομάχι! «Εχασα το πολυτιμότερο δώρο που μου έδωσε ο Θεός. Και παρακαλώ τον νόμο και τη Δικαιοσύνη να δώσουν δικαίωση στο παιδί μου. Διαφορετικά θα το δικαιώσω εγώ!» αναφέρει στο γραπτό μήνυμα που απέστειλε στην «Espresso». Φανερά καταρρακωμένος από το χτύπημα της μοίρας, ο Παναγιώτης Κοντάρας αποκάλυψε ότι γνωρίζει την ταυτότητα του υπαίτιου οδηγού, παρότι η προανάκριση δεν έχει ολοκληρωθεί.

«Το κορίτσι μου και τον φίλο της τους σκότωσε, τους θέρισε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ένας νεαρός Ελληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται σε μεγάλη ομάδα της Πελοποννήσου. Αυτή την ενημέρωση έχω. Ωστόσο, δεν μου έχουν δώσει περισσότερα στοιχεία» τόνισε και πρόσθεσε: «Τα παιδιά, η Εφη και ο Αντώνης Μαγδάκης, στις 5.30 το πρωί της Κυριακής επέβαιναν σε ένα "παπάκι" και επέστρεφαν στο σπίτι. Τότε ένα αυτοκίνητο, ένα κίτρινο FIAT Punto που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω τους και τα διέλυσε. Μου είπαν ότι τα εκσφενδόνισε δέκα μέτρα μακριά! Πρόκειται για έναν εγκληματία που αφαίρεσε τη ζωή του παιδιού μου και του φίλου της και πρέπει να πληρώσει. Γιατί αν δεν τιμωρηθεί από τον νόμο, τότε όσο ζω και αναπνέω θα φροντίσω εγώ γι΄ αυτό!».

Σύμφωνα με τον ίδιο, το αλκοτέστ που έγινε στα δύο άτυχα παιδιά έδειξε ότι ήταν νηφάλια. «Ωστόσο δεν έχουμε ακόμη απαντήσεις για το τι έδειξε το αλκοτέστ που έγινε στον δράστη και πώς έκανε ό,τι έκανε...» λέει ο κ. Κοντάρας και συνεχίζει: «Σήμερα (σ.σ. χθες στις 4.00 το απόγευμα έγινε η κηδεία της κόρης του) θα θάψω το παιδί μου και από αύριο θα είμαι στην Πάτρα για να μάθω τα πάντα και να μαζέψω τα πράγματά της». Η «Espresso» επικοινώνησε με τον διοικητή της Τροχαίας Πατρών Βασίλη Διαμαντόπουλο, ωστόσο αυτός αρνήθηκε να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο για την υπόθεση. «Βρίσκεται στο στάδιο της προανάκρισης. Η έρευνα είναι μυστική και όταν ολοκληρωθεί θα δοθούν όλα τα στοιχεία στις οικογένειες των θυμάτων» είπε.

Η μοιραία σύγκρουση που στοίχισε τη ζωή τους

Η ανείπωτη τραγωδία γράφτηκε τα ξημερώματα της Κυριακής, στην περιοχή της Εξω Αγυιάς στην Πάτρα, με θύματα τον νεαρό ποδοσφαιριστή και την 24χρονη κοπέλα του Εφη Κοντάρα. Τα δύο παιδιά γυρνούσαν από διασκέδαση στο σπίτι της Εφης, όταν ο χάρος τούς έστησε καρτέρι. Την ώρα που κινούνταν με τη μικρού κυβισμού μηχανή του Αντώνη στην οδό Αυστραλίας, ένα κίτρινο FIAT Punto που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα έπεσε πάνω τους. Ο οδηγός του αυτοκινήτου έχασε τον έλεγχο, πέρασε στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας και σκόρπισε τον θάνατο...

Στο σημείο μετέβη άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο παρέλαβε τα δύο παιδιά και τα μετέφερε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Ο Αντώνης όταν έφτασε το ασθενοφόρο είχε ακόμη σφυγμό. Ομως παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, δεν άντεξε. Λίγη ώρα αργότερα κατέληξε.

Ακαριαίος θάνατος

Η σύντροφός του όταν έφτασε στο νοσοκομείο ήταν ήδη νεκρή. Από τη σφοδρή σύγκρουση ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και τα δύο παιδιά εκτινάχθηκαν στον αέρα και έπεσαν με σφοδρότητα στο οδόστρωμα. Οι τραγικοί γονείς ενημερώθηκαν τηλεφωνικά για το τροχαίο κι έσπευσαν στο νοσοκομείο παρακαλώντας τον Θεό να μην τα πάρει από κοντά τους.

«Οταν έφτασα ήταν ήδη αργά. Οταν μου είπαν ότι το παιδί μου είχε πεθάνει, κατέρρευσα... Παρακαλούσα τον Θεό να μην είναι αλήθεια. Να πρόκειται για λάθος. Το κορίτσι μου δεν έφταιγε σε τίποτα. Σε τίποτα...» είπε με λυγμούς ο πατέρας της. Οι δύο νέοι «έφυγαν» τόσο γρήγορα και άδικα και το γεγονός αυτό έχει σκορπίσει τον θρήνο στην κοινωνία της Πάτρας, ενώ δεκάδες είναι τα μηνύματα συμπαράστασης των φίλων τους στο facebook προς τις οικογένειές τους.

Η γελαστή Εφη που φρόντιζε για τους αστέγους και τάιζε τα αδέσποτα

Η 24χρονη Ευστρατία Κοντάρα ήταν ένα κορίτσι γεμάτο ευαισθησίες και κάθε μέρα προσπαθούσε να βοηθά όσους έχουν ανάγκη. Σπούδαζε κοινωνική λειτουργός στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας ώστε να μπορεί μέσα από το επάγγελμά της να προσφέρει βοήθεια στον συνάνθρωπο... Η τραγική ειρωνεία είναι ότι χθες θα ολοκλήρωνε τις σπουδές της. Αντί γι' αυτό όμως χάθηκε για πάντα.

«Σήμερα (σ.σ. Τρίτη) θα έδινε το τελευταίο της μάθημα! Και μετά θα έπαιρνε το πτυχίο της, το οποίο λαχταρούσε τόσα χρόνια. Ομως ο ποδοσφαιριστής τής πήρε τη ζωή και δεν πρόλαβε το κορίτσι μου... Δεν πρόλαβε...» είπε ανάμεσα σε λυγμούς και αναφιλητά ο τραγικός πατέρας και πρόσθεσε:

«Η Εφη ήταν ένα κορίτσι μάλαμα... Με το χαρτζιλίκι της, αντί να πάρει φαγητό για να φάει, έπαιρνε φαγητό και το έδινε στους αστέγους και τάιζε τα αδέσποτα. Και όταν της έλεγα "γιατί, κορίτσι μου, μένεις νηστικό;" μου απαντούσε «γιατί, μπαμπά, αυτοί το χρειάζονται περισσότερο από εμένα"». Ο κ. Κοντάρας και η σύζυγός του έχουν ακόμη μία κόρη, την 26χρονη Μαρία, και τώρα προσπαθούν με όλες τις δυνάμεις τους να σταθούν δίπλα της...

«Ο Θεός μού έδωσε δύο πανέμορφα πλάσματα. Δύο κορίτσια που πάλευα να τα μεγαλώσω και να τα σπουδάσω. Και αυτός ο ασυνείδητος οδηγός μού πήρε μακριά το ένα... Μου πήρε την καρδιά μου. Την αποχαιρέτησα ντυμένη νυφούλα... Εύχομαι κανείς γονιός να μη ζήσει αυτό που ζούμε εμείς. Τα παιδιά πρέπει να θάβουν τους γονείς και όχι το αντίστροφο».

Ο 23χρονος Αντώνης είχε χάσει και τον αδελφό του σε τροχαίο

Η Έφη Κοντάρα και ο σύντροφός της, ο 23χρονος ποδοσφαιριστής της Α.Ε. Πάτρας Αντώνης Μαγδάκης έφυγαν μαζί για το μακρινό ταξίδι δίχως γυρισμό, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους. Προχθές το απόγευμα, συγγενείς και φίλοι βρέθηκαν στην εκκλησία του Αγίου Ανδρέα Εγλυκάδας για να πουν στερνό «αντίο» στον άτυχο νέο, στην ίδια εκκλησία όπου περίπου πριν από δύο χρόνια ο ίδιος είχε αποχαιρετήσει τον πατέρα του που «έφυγε» χτυπημένος από καρκίνο. Στην ίδια εκκλησία όπου πριν από χρόνια είχε τελεστεί η νεκρώσιμος ακολουθία και για τον αδελφό του, ο οποίος επίσης είχε χάσει τη ζωή του σε τροχαίο!

Τραγικές φιγούρες η μητέρα του Ευγενία και η αδελφή του Μαρία που έχασαν το στήριγμά τους. Γιατί ο Αντώνης ήταν το μοναδικό τους στήριγμα. Ο Αντώνης ήταν αγωνιστής της ζωής. Αθλητής, αλλά και άνθρωπος του μεροκάματου. Πάλευε για να μη λείψει τίποτα στη μητέρα και την αδελφή του. Εργαζόταν σε ψητοπωλείο στην Οβρυά και στον ελεύθερο χρόνο του έπαιζε μπάλα.

Ολοι, συμπαίκτες και αντίπαλοι, μιλάνε για ένα καλό παιδί, αγαπητό σε όλους, ένα παιδί που εκτός από το ταλέντο που είχε ως ποδοσφαιριστής, ξεχώρισε στα γήπεδα για τον χαρακτήρα του. Ο 23χρονος πριν από λίγες ημέρες, στις 20 Ιουνίου, είχε γιορτάσει τα γενέθλιά του. Φίλοι, συμφοιτητές, συναθλητές και η αγαπημένη του Εφη ήταν την προπερασμένη Παρασκευή δίπλα του, όταν έσβηνε τα κεράκια της γενέθλιας τούρτας του. Ο Αντώνης θάφτηκε στο νεκροταφείο Καρπέτα, δίπλα από τον πατέρα και τον αδελφό του.

Πηγή: espressonews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ