2014-07-03 00:35:12
Φωτογραφία για Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού σε έργα που υλοποιούνται στους Δήμους Π. Φαλήρου, Σαρωνικού και Δάφνης - Υμηττού
Σειρά έργων που υλοποιούνται στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός προκειμένου να διαπιστώσει την πρόοδο των εργασιών Πρώτο σταθμό αποτέλεσε το νέο Κλειστό Γυμναστήριο Παλαιού Φαλήρου, ενώ ακολούθησε επίσκεψη σε σημαντικά έργα υποδομών που κατασκευάζονται στο Δήμο Σαρωνικού και στην ιδιαίτερης αισθητικής βιοκλιματική ανάπλαση στο Δήμο Δάφνης - Υμηττού.

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Σε όλη τη διάρκεια της θητείας μας δεν κοιτάξαμε το πολιτικό χρώμα ούτε των πολιτών, ούτε των δημάρχων. Εκείνο που μας ενδιέφερε ήταν να γίνουν έργα προς όφελος των 5 εκατομμυρίων πολιτών του λεκανοπεδίου. Τώρα πώς κάποιοι θέλουν να κάνουν το άσπρο μαύρο, ειδικά η περίπτωση του Δήμου Σαρωνικού δίνει την απάντηση».

Αναλυτικά:

Η κατασκευή του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου στο Δήμο Παλαιού Φαλήρου προχωρά με ιδιαίτερα γρήγορους ρυθμούς. Το έργο βρίσκεται εννέα μήνες μπροστά από το αρχικό χρονοδιάγραμμα και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί τον προσεχή Νοέμβριο. Το έργο έχει συνολικό προϋπολογισμό περίπου 10 εκατομμύρια Ευρώ και το χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής από δικούς της πόρους.


Το συγκεκριμένο αθλητικό συγκρότημα, με συνολικό εμβαδόν 42 στρέμματα, θα αποτελέσει το σημαντικότερο αθλητικό κέντρο στην περιοχή, ολοκληρώνοντας τις υποδομές που ήδη υπάρχουν. Το αθλητικό πάρκο περιλαμβάνει, την κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου 1.200 θέσεων, ενώ στον περιβάλλοντα χώρο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται η κατασκευή:

 Δύο κτηρίων αποδυτηρίων

 Τεσσάρων γηπέδων ποδοσφαίρου για αγώνες μικρών ηλικιών (ακαδημίες)

 Υποσταθμoύ ΔΕΗ

 145 θέσεων στάθμευσης

 Σκιάστρου θεατών

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε έργα που υλοποιούνται στο Δήμο Σαρωνικού και που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ (ΠΕΠ Αττικής 2007-2013). Το πρώτο αφορά στη «Βελτίωση του οδικού τμήματος Κόμβος Ιππικού Κέντρου – Καλύβια – Λαγονήσι – Ανάβυσσος» και αναμένεται να συμβάλει σημαντικά στη βελτίωση των οδικών υποδομών της περιοχής. Το έργο, το οποίο περιλαμβάνει την κατασκευή 19 χιλιομέτρων οδοποιίας και θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2014, έχει συνολικό προϋπολογισμό 29 εκατομμύρια Ευρώ.

Το δεύτερο έργο που επισκέφθηκε ο κ. Σγουρός στην ίδια περιοχή είναι το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή της Αναβύσσου, προϋπολογισμού 18,3 εκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο αφορά στην κατασκευή αγωγών ομβρίων συνολικού μήκους περίπου 5 χιλιομέτρων και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε ένα χρόνο από σήμερα.

Τέλος, ο Περιφερειάρχης Αττικής επισκέφθηκε το έργο της βιοκλιματικής ανάπλασης στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού. Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό έργο, ιδιαίτερης αισθητικής που έχει βασιστεί στις αρχές του βιοκλιματικού σχεδιασμού και αποτελεί μέρος σειράς αναπλάσεων στην περιοχή. Ο συνολικός προϋπολογισμός αυτών των έργων ανέρχεται στα 5,5 εκατομμύρια Ευρώ και καλύπτεται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής. Οι αναπλάσεις αυτές συμβάλλουν στην προστασία, την αναβάθμιση και τη βελτίωση του τοπικού αστικού ιστού της περιοχής. Παράλληλα, η δημιουργία των φωτοβολταϊκών πεζοδρομίων έρχεται να καλύψει τις ανάγκες ηλεκτροφωτισμού των πλατειών, καθώς αυτά παράγουν ενέργεια, ενώ κατά τη θερινή περίοδο η θερμοκρασία γύρω από τις πλατείες μειώνεται έως και 2 βαθμούς! Το έργο ολοκληρώνεται εντός των ημερών.

Ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Αττικής για τη συμβολή του στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού για την περιοχή έργου και τόνισε: «Πρόκειται για ένα έργο υψηλής αισθητικής, ένα έργο πραγματικά καινοτόμο. Ελπίζουμε στο μέλλον να πραγματοποιηθούν και άλλα παρόμοια έργα, ώστε να προχωρήσει η Αττική και κατ’ επέκταση και η Ελλάδα στην κατασκευή έργων σημαντικής προστιθέμενης αξίας, έργων που συμβάλλουν στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος και στη βελτίωση του αστικού ιστού».
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΤΟΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΖΙΝΙΑΚ»
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΤΟΣΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΓΙΑ ΖΙΝΙΑΚ»
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ