2014-07-03 08:05:12
Φωτογραφία για Πάτρα: Συνεχίζεται σήμερα η δίκη για τον πυροβολισμό μεταναστών στα φραουλοχώραφα - Και οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών στη συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια
Στην Πάτρα θα βρεθούν σήμερα το πρωί και οι απολυμένες καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών προκειμένου να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία που διοργανώνουν, οι μετανάστες εργάτες γης και τα μέλη της Τοπικής Επιτροπής Πάτρας της Κίνησης Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΕΕΡΦΑ, η συγκέντρωση που διοργανώνεται θα πραγματοποιηθεί στις 9 το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της οδού Γούναρη στην Πάτρα, καθώς μέσα στο κτίριο θα συνεχίζεται η εκδίκαση της υπόθεσης με την αιματηρή επίθεση των επιστατών στους μετανάστες εργάτες γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας τον Απρίλιο του 2013.

Στο μεταξύ ανακοίνωση εξέδωσε για την αυριανή δίκη και ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

«Ο ξυλοδαρμός ενός μετανάστη – βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση των πυροβολισμών κατά εργατών γης που ζητούσαν τα δεδουλευμένα έξι μηνών αλλά και οι απειλές πολλών άλλων από επιστάτες - μπράβους της Μανωλάδας καταδεικνύουν τον λυσσαλέο αγώνα που δίνουν τα συμφέροντα των μεγαλοτσιφλικάδων ενάντια σε όσους τολμούν να αντισταθούν.


Από την πρώτη στιγμή είχαμε ζητήσει την προστασία των μαρτύρων – θυμάτων της επίθεσης. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε την παραδειγματική τιμωρία των μπράβων που δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εν ψυχρώ με κυνηγετικές καραμπίνες.

Σήμερα, δεν ζητάμε.

Απαιτούμε ομαλή διεξαγωγή της δίκης, ουσιαστική προστασία των μαρτύρων, απονομή δικαιοσύνης.

Καλούμε τους πολίτες της Πάτρας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο, την Πέμπτη, 3/7/2014, στις 9.00 π.μ..

Παλεύουμε για να μην νομιμοποιηθούν φαινόμενα σύγχρονης σκλαβιάς, αγωνιζόμαστε μαζί με τους μετανάστες - εργάτες γης για πλήρη και ισότιμα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους και όλες».

Ανακοινώσεις για τη δίκη εξέδωσαν και άλλοι φορείς.

Συμμετέχουμε στην συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους μετανάστες στην παραγωγή φράουλας στην Μανωλάδα. Την Πέμπτη 3/7/2014 στις 9 π.μ. στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, αναφέρεται σε ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης Ανυπότακτη Πολιτεία (επικεφαλής Χρήστος Πατούχας).

Και η ανακοίνωση συνεχίζει: "Αντιτασσόμαστε στην προσπάθεια να ξεφύγουν ατιμώρητοι οι θρασύτατοι εργοδότες, που δεν δίστασαν να πυροβολήσουν στο ψαχνό όσους τόλμησαν να ζητήσουν τα δεδουλευμένα τους, από τα εξευτελιστικά μεροκάματα που τους καταβάλλουν.

Είναι οι ίδιοι που πριν και κατά την διάρκεια της δίκης, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, συκοφαντούν, τρομοκρατούν, δωροδοκούν, απειλούν όποιον τολμήσει να καταθέσει εναντίον τους στην δίκη. Η υπεράσπιση των στοιχειωδών δικαιωμάτων στην εργασία και στην ζωή, πρέπει να γίνει υπόθεση του οργανωμένου εργατικού κινήματος, υπόθεση ολόκληρης της δημοκρατικής κοινωνίας".

Το ΜΕΤΑ Αχαΐας καλεί, το πρωί της Πέμπτης, τους Πατρινούς σε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από τα δικαστήρια υπέρ των εργατών γης της Μανωλάδας καθώς στις 3 Ιουλίου συνεχίζεται η δίκη του εργοδότη τους. Συγκεκριμένα σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει τα εξής:

"Εργάτες, Άνεργοι, Νεολαίοι, Συνταξιούχοι, Λαέ της Αχαΐας,

Σε καθεστώς ανοιχτής τρομοκρατίας, σε βάρος των βασικών μαρτύρων της δίκης για τους δολοφόνους μπράβους του φραουλοπαραγωγού ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΥ, διεξάγεται πλέον η δικαστική διαδικασία.

Αργά τη νύχτα της Παρασκευής της 27ης Ιουνίου, ομάδα με τρεις μηχανές επιτέθηκαν στο βασικό μάρτυρα κατηγορίας Τιπου Τσοντρυ μέσα στην παράγκα του, στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο. Τον έπιασαν από τον λαιμό, τον χτύπησαν με κλωτσιές και γροθιές και τον απείλησαν ότι αν ξαναπάει στο δικαστήριο θα τον σκοτώσουν! Η αστυνομία, ενώ ειδοποιήθηκε, δεν έφτασε ποτέ Η μάχη των μεταναστών εργατών στη Μανωλάδα είναι τεράστιας σημασίας για όλους μας!

Είναι μάχη για τα εργασιακά δικαιώματα. Μάχη ενάντια στην απλήρωτη εργασία και την εργοδοτική τρομοκρατία!

Καλούμε τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους, τις κινήσεις και τις συλλογικότητες, τα κόμματα της Αριστεράς να στηρίξουν τους εργάτες γης της Μανωλάδας κόντρα στις τρομοκρατικές επιθέσεις των αφεντικών.

Ζητάμε την προστασία των μαρτύρων, την παραδειγματική τιμωρία των δραστών, την καταβολή των δεδουλευμένων των εργατών.

ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΡΑΟΥΛΕΣ ΤΗΣ ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΑΕ

ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΓΗΣ ΤΗΣ ΜΑΝΩΛΑΔΑΣ

Ο ΒΑΓΓΕΛΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ".

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας συμπαραστέκεται και συμπαρατάσσεται στο πλευρό των εργατών γης της Μανωλάδας. Σε σχετική του ανακοίνωση αναφέρει:

"Σύσσωμο το Συνδικαλιστικό Κίνημα περιμένει την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης προς στους αδίστακτους εγκληματίες που έβαψαν με το αίμα των εργατών την περιοχή της Μανωλάδας.

Οι εργαζόμενοι από το Μπαγκλαντές ζήτησαν το αυτονόητο, τα δεδουλευμένα τους από τους φραουλοπαραγωγούς και η απάντηση που εδόθη προς τους εργαζόμενους ήταν το γάζωμα με σφαίρες αδίστακτα από τους επιστάτες της επιχείρησης, θυμίζοντας εικόνες άλλων εποχών, δουλεμπορίου του Αμερικάνικου Νότου.

Κάποιοι θέλουν να εκμεταλλευτούν τον ανθρώπινο πόνο, την πείνα, την ανέχεια, την εξαθλίωση αυτό μία πολιτισμένη κοινωνία δεν μπορεί να το δεχθεί.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας εμπιστεύεται απόλυτα την Ελληνική Δικαιοσύνη και δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη του προς τους εργάτες γης της Μανωλάδας."

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας σε ανακοίνωσή του για το δικαστήριο των μπράβων της Μανωλάδας αναφέρει: 

"Ο ξυλοδαρμός ενός μετανάστη – βασικού μάρτυρα κατηγορίας στην υπόθεση των πυροβολισμών κατά εργατών γης που ζητούσαν τα δεδουλευμένα έξι μηνών αλλά και οι απειλές πολλών άλλων από επιστάτες - μπράβους της Μανωλάδας καταδεικνύουν τον λυσσαλέο αγώνα που δίνουν τα συμφέροντα των μεγαλοτσιφλικάδων ενάντια σε όσους τολμούν να αντισταθούν.

Από την πρώτη στιγμή είχαμε ζητήσει την προστασία των μαρτύρων – θυμάτων της επίθεσης. Από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε την παραδειγματική τιμωρία των μπράβων που δεν δίστασαν να πυροβολήσουν εν ψυχρώ με κυνηγετικές καραμπίνες.

Σήμερα, δεν ζητάμε.

Απαιτούμε ομαλή διεξαγωγή της δίκης, ουσιαστική προστασία των μαρτύρων, απονομή δικαιοσύνης.

Καλούμε τους πολίτες της Πάτρας, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο Δικαστικό Μέγαρο, την Πέμπτη, 3/7/2014, στις 9.00 π.μ..

Παλεύουμε για να μην νομιμοποιηθούν φαινόμενα σύγχρονης σκλαβιάς, αγωνιζόμαστε μαζί με τους μετανάστες - εργάτες γης για πλήρη και ισότιμα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Αυτός ο αγώνας μας αφορά όλους και όλες."
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ