2014-07-03 19:15:34
Φωτογραφία για Αιγιάλεια: Καίγονται πακετοποιημένα σκουπίδια στον ΣΜΑ της Τέμενης
Σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το πρωί στον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στη θέση "Νησί" της Τέμενης, η οποία κατακαίει πακετοποιημένα σκουπίδια που κείτονται εκεί εδώ και πολλά χρόνια, έχουν στην κυριολεξία φυτρώσει και...μόνο μεταφόρτωσή τους δεν έχει γίνει.

Μάλιστα, το έργο της κατάσβεσης είναι ιδιαίτερα δύσκολο καθώς το νερό εξατμίζεται σχεδόν αμέσως λόγω υψηλών θερμοκρασιών και μόνο με μπάζωμα μπορεί να ανακοπεί η πορεία της φωτιάς, όπως τονίζει μιλώντας στο filodimos.gr ο προϊστάμενος του τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Λάμπης Στεφανίδης.

Στο σημείο βρίσκονται, εκτός από οχήματα της Πυροσβεστικής, χωματουργικά μηχανήματα του Δήμου αλλά και μισθωμένα, καθώς και υδροφόρες του Δήμου και της "Ολυμπίας Οδού", ενώ χώμα για το μπάζωμα μεταφέρεται με τις φροντίδες της εταιρείας "Μεσόγειος".

Στον ΣΜΑ βρέθηκαν για το συντονισμό της κατάσβεσης και οι δύο αρμόδιοι αντιδήμαρχοι κ.κ. Δ.Καμπέρης και Β.Φιλιππόπουλος, ενώ για προληπτικούς λόγους έχουν αποσταλεί και υδροφόρα οχήματα στον ΧΥΤΑ Αιγείρας. Σημειώνεται πως η φωτιά στον ΣΜΑ, όπως φαίνεται, ξέσπασε ακριβώς έξω από την περίφραξη, κάτι που έχει ξανασυμβεί και γι'αυτό το λόγο και οι σκέψεις πολλών πηγαίνουν σε πιθανή προβοκάτσια.


Οι καπνοί της φωτιάς είναι ορατοί και από το Αίγιο, ενώ μαρτυρίες κατοίκων από τον Σελινούντα και την Ελίκη μιλούν για ανυπόφορη μυρωδιά.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σχεδόν ταυτόχρονα με τη φωτιά στη Χαρτοποιία Αιγίου και κατά πολλούς, το γεγονός δεν μπορεί να θεωρηθεί τυχαίο.

Βεβαίως, απαντήσεις θα δοθούν μετά την έρευνα που θα διεξαχθεί από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου, που συμμετέχει στις επιχειρήσεις κατάσβεσης και των δύο πυρκαγιών με αρκετά οχήματα και με πεζοπόρο τμήμα.

Πηγή: filodimos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ