2014-07-04 14:05:13
Φωτογραφία για Αυξημένος κίνδυνος καρδιαγγειακών επεισοδίων σε ασθενείς με καρκίνο του προστάτη
Ο καρκίνος του προστάτη είναι η συχνότερη μορφή κακοήθους νεοπλασίας μεταξύ των ανδρών στον δυτικό κόσμο και η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτου στους άνδρες σε πολλές χώρες Σχεδόν 300.000 Ευρωπαίοι διαγιγνώσκονται με καρκίνο του προστάτη κάθε χρόνο στην Ευρώπη (περισσότερες πληροφορίες στο: 

ProstateCancerLiving.com). 

Η θεραπευτική αντιμετώπισή του σε πρώτη φάση περιλαμβάνει χειρουργικές μεθόδους και ορμονικούς χειρισμούς που επιδιώκουν να σταματήσουν την τροφοδοσία του προστατικού όγκου με την ενδογενή ορμόνη τεστοστερόνη, ακτινοβόληση του προστατικού όγκου ή συνδυασμό των ανωτέρω.

Ο ορμονικός χειρισμός («ανδρογονικός αποκλεισμός») με χρήση φαρμάκων, είναι μία δόκιμη αγωγή, η οποία όμως φαίνεται ότι έχει το μειονέκτημα να αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής από καρδιαγγειακές νόσους (έμφραγμα, ισχαιμικά ή εγκεφαλικά επεισόδια) τους άνδρες με καρκίνο του προστάτη, ιδιαίτερα μάλιστα αυτούς που ήδη νοσούν-μερικές φορές με μοιραία κατάληξη. 

Ο κίνδυνος αυτός είναι περισσότερο έντονος στη διάρκεια του πρώτου χρόνου του φαρμακευτικού ανδρογονικού αποκλεισμού. Τελευταίες μελέτες ωστόσο, φαίνεται ότι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι ο κίνδυνος αυτός μειώνεται με χρήση εναλλακτικών μεθόδων φαρμακευτικού ανδρογονικού αποκλεισμού. Ο ενημερωμένος θεράπων μπορεί να υποδείξει την κατάλληλη αγωγή, βασιζόμενος στο ιστορικό και την προδιάθεση του ασθενούς.
 
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ