2014-07-04 23:25:23
Φωτογραφία για Έγγραφο προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του ΟΑΣΘ απο Δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης
Μετά τα ανωτέρω σχετικά έγγραφά μας και επειδή βλέπουμε ότι ο ΟΑΣΘ δεν ανταποκρίνεται στο πάγιο αίτημά μας, επανερχόμαστε διαμαρτυρόμενοι έντονα.

Ύστερα από πρόσφατη (26.6.14) αυτοψία που διενήργησε η Τ.Υ. του δήμου μας (επισυνάπτεται) συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου μας και έλαβε την 185/30.6.14 ομόφωνη απόφασή του (επισυνάπτεται), σύμφωνα με την οποία:

«- Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την άνιση μεταχείριση μας σε σχέση με άλλες πλευρές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (ΠΣΘ).

- Ζητάμε για ακόμη μια ακόμη φορά την αντικατάσταση των παλαιών λεωφορείων με νέα για να απαλλαγούν οι επιβάτες από την ταλαιπωρία.

- Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεση μας σε ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του εισιτηρίου και σε ενδεχόμενη μείωση των δρομολογίων».

Για μία ακόμη φορά ζητάμε την ικανοποίηση του αιτήματός μας. Διαφορετικά σας γνωρίζουμε ότι θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για την ικανοποίηση του δικαίου αιτήματός μας.


Ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης

Λάζαρος Κυρίζογλου

--------------------------------------------------------------------------------------

Ψήφισμα για την αναβάθμιση αστικής συγκοινωνίας με δρομολόγηση νέων λεωφορείων.

Στους Αμπελόκηπους και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 30ην του μήνα Ιουνίου του έτους 2014 ημέρα της εβδομάδος Δευτέρα και ώρα 8ην μμ συνήλθε το Δημοτικό Συμβούλιο Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε τακτική συνεδρίαση μετά από 8656/26-6-2014 έγγραφη πρόσκληση του προέδρου, που δόθηκε στον καθένα από τους Συμβούλους. Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει η νόμιμη απαρτία, δεδομένου ότι από το σύνολο των 33 μελών ήταν :

ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Αβραμίδης Κυριάκος, Γρούγιος Ηλίας, Καραλιόπουλος Σωτήρης, Καρράς Ευστράτιος, Πουρσανίδης Τριαντάφυλλος, Ακτσελής Γεώργιος, Κουσενίδης Αλέξανδρος, Αποστολίδου Μαρία, Παναγιωτίδης Γαβριήλ, Σουσλόγλου Νικόλαος, Λαδάς Παράσχος, Σάββα Αικατερίνη, Χοϊδης Χαράλαμπος, Παπαδήμας Αναστάσιος, Τσιριγώτης Αρσένιος, Παυλίδου Λαμπρινή, Βούζας Ηλίας.

ΑΠΟΝΤΕΣ: Αρπατζάνη – Τσομπανόγλου Μαρία, Βαλάνος Νικόλαος, Ιωαννίδης Εμμανουήλ, Καζαντζίδης Γεώργιος, Μπουντούρη Παρασκευή, Μεζίκης Βασίλειος, Σιώπης Κωνσταντίνος, Ναλμπαντίδου Αφροδίτη, Πατσιάς Γεώργιος, Κουσίδης Γεώργιος, Αθανασιάδης Αθανάσιος, Κυριλλίδης Γεώργιος, Λεμονίδου Δέσποινα, Τσακαλίδης Ηρακλής, Σαπρανίδου Σωτηρία, Κατσαρός Ιωάννης.

Τα οποία δεν προσήλθαν αν και κλήθηκαν νόμιμα. Ο Πρόεδρος κήρυξε την έναρξη της συνεδρίασης, στην οποία κλήθηκε επίσης κατά την παρ. 6 του άρθρου 67 του Ν. 3852/10 και ήταν παρών και ο Δήμαρχος κ. Κυρίζογλου Λάζαρος. Πρακτικά κράτησε ο ειδικός γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κουκουλιώτης Ευστάθιος.

Επίσης κλήθηκαν αλλά δεν παρέστησαν οι πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Αμπελοκήπων και Μενεμένης.

Ο Πρόεδρος αναφέρει το 3ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης και ο Δήμαρχος έθεσε υπ’ όψιν των μελών ότ ικατόπιν αυτοψίας που διενεργήθηκε με εντολή μου από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας σχετικά με την κατάσταση των λεωφορείων του ΟΑΣΘ διαπιστώθηκαν τα εξής:

- Τα λεωφορεία που δρομολογούνται στην περιοχή του Δήμου μας είναι ως προς την παλαιότητα άνω των 11 τουλάχιστον ετών, ρυπογόνα, μη εξοπλισμένα με κλιματισμό (A/C) κ.λπ. και παρουσιάζουν βλάβες εν κινήσει.

- Είναι ανάγκη να αντικατασταθούν άμεσα

Στις διαπιστώσεις στις οποίες αναφέρεται ο Δήμαρχος συμφωνούν όλοι και ζητούν επιπλέον να μην υπάρξει αύξηση του εισιτηρίου και Να παρέχεται από το κράτος επιχορήγηση στον ΟΑΣΘ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, ύστερα από διαλογική συζήτηση, αφού έλαβε υπ’ όψιν του και τις διατάξεις του Δ.Κ.Κ. την εισήγηση του Δημάρχου, τις τοποθετήσεις των μελών

ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ

Ομόφωνα

Α). Εγκρίνει το ακόλουθο ψήφισμα για την αναβάθμιση αστικής συγκοινωνίας με δρομολόγηση νέων λεωφορείων:

- Διαμαρτυρόμαστε έντονα για την άνιση μεταχείριση μας σε σχέση με άλλες πλευρές του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης (ΠΣΘ).

- Ζητάμε για ακόμη μια ακόμη φορά την αντικατάσταση των παλαιών λεωφορείων με νέα για να απαλλαγούν οι επιβάτες από την ταλαιπωρία.

- Εκφράζουμε την απόλυτη αντίθεση μας σε ενδεχόμενη αύξηση της τιμής του εισιτηρίου και σε ενδεχόμενη μείωση των δρομολογίων.

Β). Αναθέτει στο Δήμαρχο την εκτέλεση της παρούσας.

Η απόφαση αυτή πήρε αριθμό 185/2014

Για το παραπάνω θέμα συντάχθηκε το παρόν πρακτικό και υπογράφεται ως εξής:
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ