2014-07-05 09:05:04
Φωτογραφία για Στα πρόθυρα διπλωματικής κρίσης Αθήνα και Λευκωσία
Στα πρόθυρα διπλωματικής κρίσης βρέθηκαν Αθήνα και Λευκωσία με αφορμή την επίθεση της ευρωβουλευτού του Δημοκρατικού Συναγερμού, Ελένης Θεοχάρους, κατά του αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργού Εξωτερικών, Ευάγγελου Βενιζέλου.

Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα), κατά τη διάρκεια συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας  του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με αφορμή την παράδοση της Ελληνικής στην Ιταλική Προεδρία, έθεσε στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά το θέμα των τουρκικών προκλήσεων, κάνοντας λόγο «απαράδεκτη αδράνεια που επέδειξε η  ΕΕ και ειδικότερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος».

Η κ. Θεοχάρους υποστήριξε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου Συμβουλίου Σύνδεσης Τουρκίας - ΕΕ, η Τουρκία κατάθεσε έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος - μέλος της ΕΕ, είναι εκλιπούσα, δηλαδή κλινικά νεκρή. Η ίδια διερωτήθηκε για το πώς απάντησε η ΕΕ και η Ελληνική Προεδρία  και ειδικά ο ΥΠΕΞ  Ευάγγελος  Βενιζέλος. Η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε επίσης στην παραχώρηση άδειας εισόδου στην Τουρκία σε ευρωπαίους πολίτες, κατόχους Κυπριακών διαβατηρίων μόνο μετά από έγγραφη παραδοχή του όρου "Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας  Κύπρου" εκ μέρους τοτυς, αντί του ορθού, δηλαδή Κυπριακή  Δημοκρατία.


Ακολούθως,  η κ. Θεοχάρους ρώτησε ποιες ενέργειες έγιναν από την Ελληνική Προεδρία. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός, εμφανώς σε δύσκολη θέση, απέφυγε να δώσει απάντηση. Από την πλευρά της, η κ. Θεοχάρους επισημαίνει τα εξής: «Κατανοώ ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα, βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω της στάσης του κ. Βενιζέλου, όμως, σε πολύ πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία πεισματικά η Τουρκία επιδιώκει να διαλύσει και είμαστε υποχρεωμένοι να  υπερασπιστούμε. Και αυτό πράττουμε».

Ωστόσο, η ευρωβουλευτής δεν έμεινε εκεί και επανήλθε με σφοδρότατη επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, μέσω ανάρτησης στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, θεωρώντας ότι ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης «ζητεί την κεφαλήν μου επί πινάκι», επικαλούμενη πληροφορίες «από διάφορες πηγές».
voria.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ