2014-07-07 15:38:30
Φωτογραφία για Αθάνατη Ελλάς: Η γραφειοκρατία «έδιωξε» τα δολάρια του Game of Thrones από την Ικαρία
Η ομορφιά των ελληνικών τοπίων είναι αδιαμφισβήτη, ωστόσο παράπονο είναι η μην ανάλογη προβολή τους στο εξωτερικό Πλειάδα ταινιών με θέμα την Ελλάδα ή την αρχαία ελληνική ιστορία και μυθιστορία κατέληξαν λόγω της γραφειοκρατίας να γυριστούν σε άλλα μεσογειακά τοπία Η πιο επιτυχημένη λοιπόν σειρά στην ιστορία της ανθρωπότητας, το Game of Thrones, έριξε και αυτό το βλέμμα του στην Ελλάδα. Ενόψει του πολυαναμενόμενου 5ου κύκλου, οι παραγωγοί βγήκαν στην... για να βρουν το καταλληλότερο τοπίο που θα αναπαραστήσει το Ντορν. Ένα από τα τοπία ήταν και η Ικαρία η όποία μάγεψε τους υπευθύνους του Game of Thrones που την επισκέφθηκαν.

Αρχικά το ελληνικό νησί φάνταζε ως αδιαφιλονίκητο φαβορί για μέρος των γυρισμάτων ωστόσο κάτι τέτοιο ναυάγησε. Για ποιο λόγο; Για τον ίδιο που έχουν ναυαγήσει τόσες και τόσες προσπάθειες. Η ελληνική γραφειοκρατία. Οι υπεύθυνοι της σειράς μπορεί να ενθουσιάστηκαν από τα τοπία ωστόσο απογοητεύτηκαν από την γραφειοκρατία και έτρσι πήραν τα... σπαθιά και τα δολάριά τους και έφυγαν.


Τελικά η τυχερή θα είναι η Ισπανία και συγκεκριμένα το Αλκαζάρ της Σεβίλλης, τα οποία θα επωφεληθούν από την διαφήμιση που θα προσφέρει η σειρά.

Το «Αλκαζάρ της Σεβίλλης», ένα μεσαιωνικό φρούριο που χρονολογείται περίπου στο 1.300 και ταιριάζει απόλυτα με τους Υδάτινους Κήπους του Σάνσπηαρ στο Ντορν. Εκεί κατοικεί ο μεγαλύτερος αδερφός του Όμπεριν Μαρτέλ, πρίγκιπας Ντόραν που λόγω μίας σοβαρής ρευματοειδούς αρθρίτιδας δεν εγκαταλείπει τους Υδάτινους Κήπους ποτέ.

Για την «ιστορία», στους Υδάτινους Κήπους μεγάλωσαν όλοι οι απόγονοι των Μαρτέλ, του κυβερνόντος οίκου του Ντορν.

Παράλληλα το Αλκαζάρ θα χρησιμοποιηθεί για όλα τα γυρίσματα στην περιοχή του Σάνσπηαρ καθώς η παραγωγή δεν κατέληξε στην Ικαρία για τους λόγους που είπαμε. Ωστόσο ακόμα δεν έχουμε δει εάν τελικά θα χρησιμοποιηθούν σαν ψηφιακό ντεκόρ φωτογραφίες από το νησί προκειμένου να δώσουν ένα ακόμα καλύτερο τελικό αποτέλεσμα. Όπως ακριβώς είχε γίνει και με τα Μετέωρα.

Πηγή: koolnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ