2014-07-08 03:22:09
Φωτογραφία για Μ. Χρυσοβελώνη: Αναφορά στον Υπουργό Εργασίας για το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας
Τα προβλήματα στη λειτουργία του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπως τα εκθέτουν σε εκτενές έγγραφο τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου Εργαζομένων των... κοινωνικών δομών, κοινοποιούνται στη Βουλή με αναφορά που κατέθεσε στον Υπουργό Εργασίας κ. Βρούτση η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων», βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη.

Στη σχετική αναφορά η βουλευτής τονίζει: «Σας παρακαλώ να εξετάσετε ουσιαστικά την συνημμένη αναφορά λαμβάνοντας σοβαρά υπόψη τις επισημάνσεις της Ενωσης Υπαλληλικού Προσωπικού Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Θεσσαλίας «Αριστεύς» προκειμένου να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε οι προνοιακές μονάδες των συγχωνευμένων φορέων να επιστρέψουν στην πρότερη αρχική νομική τους σύσταση».

Στην εκτενή επιστολή της η διοίκηση της ένωσης εργαζομένων αυτής της κοινωνικής δομής υπογραμμίζει πως μετά και την δεύτερη συγχώνευση των Προνοιακών Μονάδων ανά Περιφέρεια (Ν
. 4109/2013) προέκυψαν σοβαρότατα προβλήματα με καταστρεπτικές συνέπειες για την εν γένει λειτουργία της Κοινωνικής Δομής. Η συγχώνευση αυτή αποτέλεσε – όπως υπογραμμίζουν- κατά την άποψη μας μία αυθαίρετη διαδικασία, αφού δεν ακολούθησε ως αποτέλεσμα αξιολόγησης της πρώτης συγχώνευσης, δηλαδή των δεδομένων και των συμπερασμάτων, που λογικά, θα έπρεπε να συγκεντρωθούν και να εκτιμηθούν αναλόγως, αλλά ως μία «εκ των άνωθεν» εντολή, που κλήθηκε η πολιτική ηγεσία να υλοποιήσει στο πλαίσιο των γενικότερων δεσμεύσεων που ανέλαβε για μείωση του δημόσιου τομέα και των εν γένει δημοσιονομικών μεγεθών.

Οι εργαζόμενοι αναφέρουν πως εδώ και οκτώ μήνες στάθηκαν αρωγοί της προσπάθειας, όμως τα προβλήματα απαιτούν κυβερνητική παρέμβαση για ν’ αντιμετωπιστούν. «Όχι μόνο ο σκοπός δεν επετεύχθη, τουναντίον, τα αποτελέσματα «κραυγάζουν» ως προς το αντίθετο» τονίζουν στην επιστολή και αναφέρονται αναλυτικά στα προβλήματα.

Η επιστολή των εργαζομένων καταλήγει : «Αιτούμαστε προς όλους τους αρμοδίους στους οποίους απευθύνουμε την επιστολή μας, αφού ελεγχθούν, διαπιστωθούν και συνεκτιμηθούν όλα τα προαναφερόμενα, να προχωρήσουν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, προκειμένου οι προνοιακές μονάδες των συγχωνευμένων φορέων (Παραρτήματα και επιμέρους Δομές) να επιστρέψουν στην πρότερη αρχική νομική σύσταση τους (πριν τις πρώτες συγχωνεύσεις του 2011) ως αυτόνομα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, προκειμένου να διασωθεί - ότι είναι δυνατόν να διασωθεί από το κράτος κοινωνικής πρόνοιας, την προστασία, την αποκατάσταση και τις εν γένει υπηρεσίες προς τα Άτομα με Αναπηρία, που έχουν υποστεί σοβαρότατες συνέπειες σε όλη την περίοδο των τελευταίων ετών, κατά την οποία η χώρα μας μαστίζεται από την καθομολογούμενη οικονομική κρίση».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ