2014-07-08 08:28:11
Φωτογραφία για Πύργος: Εγκαινιάστηκε το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας
Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια εγκαινίασε το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας στον Πύργο. Η ίδια αναφέρθηκε στην ομιλία της στις μορφές βίας που υπάρχουν σε βάρος των γυναικών και ευχήθηκε να μην χρειαστεί να λειτουργήσει το κέντρο, να μην χρειαστεί να δεχθεί καμία γυναίκα. Στην λιτή τελετή των εγκαινίων παρέστησαν οι βουλευτές Ηλείας Διονυσία Αυγερινοπούλου, Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη και Γιώργος Κοντογιάννης, ο δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρακευόπουλος και συνεργάτες του, καθώς και στελέχη δημοτικών παρατάσεων και εκπροσώποι φορέων.

Ο δήμαρχος Πύργου εξέφρασε την ικανοποίησή του για την δημιουργία της έβδομης κοινωνικής δομής στον δήμο και τόνισε πως «δεν πρόκειται να βρείτε στην επικράτεια δήμο με εφτά κοινωνικές δομές». Δραττόμενος της ευκαιρίας και με φόντο το υπό ανέγερση 1ο γυμνάσιο Πύργου ακριβώς απέναντι από το κτίριο που εγκαινιάστηκε, σχολίασε πως σύντομα θα εγκαινιαστεί και αυτό το φθινόπωρο
. «Σε αυτή τη σεμνή τελετή η κοινωνία μας δηλώνει την απόφασή της να υπάρχει για να στηρίξει τις γυναίκες – θύματα βίας σε μια σύγχρονη κοινωνία. Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Σε όλο τον κόσμο υπάρχει και παντού προσπαθούν να το αντιμετωπίσουν». Ο κ. Παρασκευόπουλος σχολίασε πως παλιότερα ήταν η εποχή της μητριαρχίας όπου η γυναίκα ασκούσε βία και ήρθε στο σήμερα η βαρβαρότητα που βιώνουμε και που κλείνουμε τα μάτια μπροστά της. Πιστεύω ότι η λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών στον Πύργο και την Ηλεία θα γίνει μια ακόμα δυνατότητα στον αγώνα τον γυναικών για περισσότερη ευτυχία σε αυτό το σκληρό κόσμο που ζούμε».

«Μακάρι αυτό το κέντρο να μην δεχθεί καμία γυναίκα. Μακάρι το κέντρο αυτό σε λίγο καιρό να μας πουν ο δήμαρχος και τα στελέχη ότι δεν χρειάζεται. Και αυτό όχι γιατί οι γυναίκες – θύματα βίας θα ντραπούν ή θα φοβηθούν να έλθουν να πάρουν τις υπηρεσίες των στελεχών μας, αλλά γιατί δεν θα το έχουν ανάγκη. Και αυτό είναι ένα στοίχημα που θα έχουμε κερδίσει τόσο ως γραμματεία ισότητας, όσο και η κοινωνία της Ηλείας» είπε ξεκινώντας την ομιλία της η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων Βάσω Κόλλια. «Η βία είναι εδώ, είναι δίπλα μας, μπορεί να μην την βλέπουμε. Οι έρευνες δείχνουν πως μια στις τρεις γυναίκες στην Ελλάδα, πέφτουν θύματα βίας. Και με αυτό εννοούμε είτε την γυναίκα που χτυπά ο άντρας της. Μιλάμε ακόμα για σεξουαλική βία, για οικονομική βία, για ψυχική βία, για λεκτική βία. Και αυτές είναι μορφές που συναντούμε στη χώρα μας» ανέφερε μεταξύ άλλων. Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο π. Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ενώ μετά την κοπή της κορδέλας οι καλεσμένοι περιηγήθηκαν στους χώρους του Συμβουλευτικού Κέντρου.

Του Γιάννη Σπυρούνη

Πηγή: ilialive
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ