2014-07-08 08:29:06
Φωτογραφία για Εμπορικές και επενδυτικές συμφωνίες Κίνας - Γερμανίας
Η Μέρκελ συνοδεύεται στο ταξίδι της στην Κίνα από πολυμελή αντιπροσωπεία διευθυντικών στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων όπως η Siemens, η Lufthansa και η Deutsche Bank Μια σειρά εμπορικών και επενδυτικών συμφωνιών, στις οποίες περιλαμβάνονται η κατασκευή δύο νέων εργοστασίων της αυτοκινητοβιομηχανίας Volkswagen και η παραγγελία 123 ελικοπτέρων, υπογράφηκαν στο Πεκίνο, κατά την επίσημη επίσκεψη της καγκελάριου της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στην Κίνα.

Η επίσκεψη της Μέρκελ στην Κίνα, η έβδομη που πραγματοποιεί στη χώρα αυτή από το 2005, έφερε εξ αρχής τη σφραγίδα της ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Πεκίνου και Βερολίνου. Αποδεικνύοντας ότι στόχος της είναι να ενδυναμώσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις των δύο πανίσχυρων οικονομιών, η καγκελάριος συνοδεύεται στο ταξίδι της αυτό από πολυμελή αντιπροσωπεία διευθυντικών στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων όπως η Siemens, η Lufthansa και η Deutsche Bank.


Όπως προβλεπόταν από το πρόγραμμα, η Μέρκελ και ο Κινέζος πρωθυπουργός Λι Κετσιάνγκ παρέστησαν το πρωί στην υπογραφή μιας σειράς εμπορικών και επενδυτικών συμφωνιών, οι λεπτομέρειες των οποίων ανακοινώθηκαν αργότερα από τις επιχειρήσεις.

Η Volkswagen σε ανακοίνωσή της διευκρινίζει ότι σύναψε συμφωνία με την First Automotive Works (FAW), την τρίτη σε μέγεθος κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, για την κατασκευή δύο νέων μονάδων παραγωγής οχημάτων στην Κίνα. Τα δύο εργοστάσια θα βρίσκονται στα λιμάνια Τιαντζίν και Τσινγκντάο, στη βόρεια Κίνα και η δυνατότητα παραγωγής τους "θα οριστικοποιηθεί με βάση τις ανάγκες της αγοράς και τη βιομηχανική στρατηγική", διευκρίνισε ένας εκπρόσωπος της γερμανικής εταιρείας. Οι δύο όμιλοι θα επενδύσουν από κοινού περίπου 2 δισ. ευρώ "για να αυξήσουν τις ικανότητες παραγωγής τους", προστίθεται στην ανακοίνωση της Volkswagen η οποία ελπίζει ότι θα μπορεί να κατασκευάζει περισσότερα από 4 εκατομμύρια οχήματα ετησίως μέχρι το 2018. Η κινεζική αγορά, η μεγαλύτερη στον τομέα των αυτοκινήτων σήμερα, συνιστά τη "σημαντικότερη αγορά" για τη γερμανική εταιρεία η οποία πούλησε πέρσι 3,27 εκατομμύρια οχήματα (αύξηση 16% μέσα σε ένα έτος) στην Κίνα.

Από την πλευρά της η Airbus Helicopters, που ανήκει στην ευρωπαϊκή αεροναυπηγική εταιρεία Airbus, ανακοίνωσε ότι έλαβε παραγγελίες από τρεις κινεζικές εταιρείες για 123 ελικόπτερα συνολικά. Ο ευρωπαϊκός όμιλος δεν διευκρίνισε το ύψος της συμφωνίας, σημειώνοντας μόνο ότι τα ελικόπτερα αυτά θα χρησιμοποιηθούν μεταξύ άλλων "για τη μεταφορά επιβατών, για τη διάσωση ασθενών αλλά και σε επιχειρήσεις έρευνας". Τα δέκα πρώτα θα παραδοθούν στις κινεζικές εταιρείες φέτος και τα υπόλοιπα σταδιακά μέσα στα επόμενα έξι χρόνια.

Τέλος, η Lufthansa ανακοίνωσε ότι υπέγραψε πρωτόκολλο συνεργασίας για την ίδρυση κοινοπραξίας με την κινεζική αεροπορική εταιρεία Air China, γεγονός που θα της επιτρέψει να παρέχει στους επιβάτες της περισσότερες επιλογές όσον αφορά τους προορισμούς πτήσεων. Η συμφωνία αυτή θα τεθεί σε εφαρμογή τον Οκτώβριο και θα δώσει στη Lufthansa "ακόμη μεγαλύτερη πρόσβαση στη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά στις αερομεταφορές μετά από αυτήν των ΗΠΑ", τόνισε η γερμανική εταιρεία.
protothema.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ