2014-07-09 09:05:05
Φωτογραφία για Νέες απώλειες στις ευρωαγορές
Η Wall απομακρύνεται από τα υψηλά της περασμένης Πέμπτης. Ειδικότερα, ο βρετανικός FTSE 100 κατέγραψε απώλειες 1,25%% στις 6.738 μονάδες, ο γερμανικός DAX έχασε 1,34% στις 9.773 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 1,42% στις 4.343 μονάδες. Ο σύνθετος πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 κατέγραψε πτώση 1,36% στις 339,99 μονάδες. Και οι 18 δυτικοευρωπαϊκοί δείκτες σημείωσαν πτώση.

Την Τρίτη ξεκίνησε ατύπως η περίοδος ανακοίνωσης αποτελεσμάτων του δευτέρου τριμήνου του έτους, τα οποία θα δείξουν και την πορεία της οικονομίας μέχρι το τέλος του έτους.

Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, το εμπορικό πλεόνασμα της Γερμανίας διευρύνθηκε στα 18,8 δισ. ευρώ το Μάιο, από 17,2 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, με τις εισαγωγές να μειώνονται κατά 3,4% και τις εξαγωγές κατά 1,1%.

Παράλληλα, στη Γαλλία το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου διευρύνθηκε τον Μάιο, μετά τη σημαντική άνοδο που καταγράφηκε στις εισαγωγές. Το έλλειμμα διαμορφώθηκε τον Μάιο στα 4,9 δισ. ευρώ έναντι ελλείμματος ύψους 4,1 δισ. ευρώ τον Απρίλιο, καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 873 εκατ. ευρώ.


Σε επίπεδο μετοχών, απώλειες 7,9% κατέγραψε και η Air France-KLM, η οποία μείωσε τις εκτιμήσεις της για την κερδοφορία του έτους, εξαιτίας της πτώσης της ζήτησης στις γραμμές της Βόριας Αμερικής και της Ασίας. Τα EBITDA αναμένεται να φτάσουν τα 2,2-2,3 δισ. ευρώ, ενώ ο προηγούμενος στόχος ήταν τα 2,5 δισ. ευρώ.

Η Commerzbank υποχώρησε κατά 4,7%, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιθανότητα επιβολής προστίμου ύψους 500 εκατ. δολαρίων από τις αμερικανικές αρχές. Η έρευνα στην οποία υπόκειται η Commerzbank εντάσσεται στην προσπάθεια των ΗΠΑ να αντιμετωπίσουν τις πρακτικές που έχουν να κάνουν με σκιώδεις συναλλαγές με τρίτα κράτη.

Η Marks and Spencer υποχώρησε κατά 1%, καθώς ανακοίνωσε πτώση των πωλήσεων της για 12ο συνεχόμενο μήνα. Οι πωλήσεις των 13 εβδομάδων μέχρι τις 28 Ιουνίου υποχώρησαν κατά 1,5%, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν πτώση 1%.

Στον αντίποδα, η Royal Philips ενισχύθηκε κατά 3,3%, με την αγορά να επικροτεί τις αλλαγές στη διοικητική δομή του κλάδου υγείας, μετά την παραίτηση της Deborah DiSanzo, με αφορμή τα απογοητευτικά αποτελέσματα δευτέρου τριμήνου.

Wall

Συνεχίζονται οι πιέσεις στη Wall Street μετά τα νέα υψηλά που κατέγραψε στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης το αμερικανικό χρηματιστήριο. Στις 19.47' ώρα Ελλάδος, ο δείκτης Dow Jones υποχωρούσε κατά 0,78% στις 16.892 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωνε πτώση 1,54% στις 4.383 μονάδες, και ο δείκτης SandP 500 κινείτο πτωτικά κατά 0,79% στις 1.962 μονάδες.

Την Τρίτη ξεκίνησε ατύπως η περίοδος ανακοινώσεων των αποτελεσμάτων δευτέρου τριμήνου για τις εταιρείες, με την Alcoa να είναι η πρώτη που θα ανακοινώσει πως διαμορφώθηκαν τα μεγέθη της. Οι αναλυτές αναμένουν οι εταιρείες του SandP 500 να δείξουν ότι τα κέρδη τους αυξήθηκαν κατά μέσο όρο 5%.

Στο ταμπλό, η Alcoa ενισχύεται κατά 0,5%, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι θα ανακοινώσει κέρδη ανά μετοχή 12 σεντς για το δεύτερο τρίμηνο του έτους και έσοδα 5,61 δισ. δολάρια.

Η Groupon κερδίζει 3,1%, μετά την αναβάθμιση της από την B. Riley σε buy από neutral προηγουμένως, εκτιμώντας ότι θα ανακάμψει από τις απώλειες του 45% που καταγράφει από τις αρχές του έτους.

Στον αντίποδα, η Delta Air Lines υποχωρεί κατά 5,1%, συνεχίζοντας για τρίτη ημέρα την πτωτική της πορεία. Η αγορά θεωρεί ότι ο κλάδος των αεροπορικών βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, λόγω της πτωτικής πορείας της ζήτησης.
reporter.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ